Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis anunță ce soartă vor avea românii din Marea Britanie, după Brexit/VIDEO

Președintele Klas Iohannis a declarat, după întrunirea Consiliului European, că s-a negociat între echipa UE 27 și Marea Britanie și că s-a stabilit un principiu foarte clar ”prima dată oamenii și pe urmă banii”.

Citește și: Victor Ponta intră la rupere, după 'atacul plătit' al Ralucăi Turcan

Klaus Iohannis a spus că prioritatea României este să se asigure că românii stabiliți în Marea Britanie beneficiază de toate drepturile.

”Preocuparea fiecărui stat și a noastră, a României este să ne asigurăm că drepturile cetățenilor sunt respectate. Pentru noi este prioritară viața românilor din Marea Britanie și negocierile se poartă pentru ca oamenii care au ales să se stabilească acolo să beneficieze de toate drepturile, de drept de reședință, de asigurări sociale etc. Bineînțeles, că și UE 27 va oferi aceleași condiții cetățenilor britanici stabiliți în țările Uniunii Europene”, a spus Klaus Iohannis, la Bruxelles.

Klaus Iohannis a declarat, de asemenea, că nu se va trece la negocierea viitoarei relații a UE cu Marea Britanii decât după ce se va ajunge la suficiente concluzii în discuțiile de Brexit. Totodată, a subliniat șeful statului, niciuna dintre cele 27 de țări UE nu are de gând să negocieze separat sau sectorial: ”Se va negocia totul la pachet, această uniune este extrem de importantă și va da greutate negocierilor noastre”, a subliniat Iohannis.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.