Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis anunță măsuri URGENTE ale CSAT, după scandalul Hexi Pharma / VIDEO

Președintele Klaus Iohannis a prezentat măsurile luate de CSAT, în urma scandalului din domeniul Sănătății.

”Am analizat in CSAT situatia din Sanatate. Nu e vorba doar de un aspect singular, despre siguranta vietii oamenilor si sanatate a publica. Aici putem include subiectul dezinfectantilor dar si chestiuni ce tin de medicamenteAm convenit un plan de actiune concretizat intr-o hotarare a CSAT care stabileste masuri necesare la norme, proceduri si laboratoareAvem nevoie de norme aliniate la cerintele europene, mai exigente, mai aplciate, inclusiv cu sanctiuni mai severe. Acest pachet va fi elaborat pana la finele lui iunie. La guvern se va constitui un grup de experti care sa lucreze la el. Normele privesc punerea pe piata a produselor biocide, dar ci curatenia in spitale, controlul si inspectia sanitara de stat si intarirea capacitatii de control a ministerului Sanatatii.

Am discutat și stabilit un plan de acțiuni care stabilește norme, proceduri și control:

Norme: Avem nevoie de norme, norme aliniate la exigențele europene, inclusiv cu sancțiuni mai severe. S-a convenit ca aceste norme să fie elaborate la Guvern până la finalul lunii iulie. Acestea privesc modul în care se pun pe piață modul în care se pun pe piață produsele biocide, curățenia în spitale, întărirea calității de control a Ministerului Sănătății și de asemenea va trebui făcută o coordonare a medicinei umane și veterinare.

Procedurile și Controlul: am convenit crearea unui mecanism de raportare și control. Trimestrial, Guvernul prezenta CSAT informări cu privire la sistemul de sănătate publică. S-a hotărât, de asemenea, ca Ministerul Sănătății să inițieze un program de

S-a luat decizia ca guvernul României să inițieze un program pe termen lung. Acesta privește reorganizarea și dotarea corespunzătoare a autorităților de control în domeniul sănătății și constituirea de laboratoare acreditate.

In ce priveste laboratoarele, Romania va dezvolta o retea de laboratoare acreditate.

Am discutat conditiile necesare crearii unei asemenea retele care sa asigure controlul oficial conform cerintelor UE.
Guvernul va elabora un program de investitii pe termen lung care urmareste crearea de laboratoare acreditate si reorganizarea si dotarea corespunzatoare a autoritatilor de control in domeniul sanatatii publice.”, a spus Klaus Iohannis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.