Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis: Asistăm la o revoluție pașnică

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că partidele au nevoie de un control riguros al calităţii membrilor lor şi de asumarea unor transformări pentru recâştigarea legitimităţii în jocul electoral.

"Înnoirea clasei politice înseamnă o revoluţie paşnică, o revoluţie de jos în sus, în care nevoile şi interesele cetăţenilor sunt transpuse în obiective ale partidelor şi asumate de cei aleşi. Această înnoire presupune mai multă competenţă, profesionalism şi seriozitate, o schimbare care obligă partidele politice să se transforme, să îşi reexamineze modul intern de funcţionare", a spus şeful statului, la dezbaterea publică ''Dialog pentru România. Primăvara politică a societăţii civile'', organizată la BCU.

Citește și: Cozmin Gușă, scenariu incendiar despre Klaus Iohannis și Dacian Cioloș

Potrivit preşedintelui, partidele politice trebuie să îşi asume responsabilitatea unor transformări pentru a recâştiga legitimitatea în jocul electoral.

"Eu cred că formaţiunile politice au nevoie de un riguros control al calităţii oamenilor din interiorul lor, iar acesta poate fi făcut prin existenţa unui cod de etică corect implementat şi unanim receptat. Un partid cu adevărat nou înseamnă un partid care aplică toate aceste reguli. În plus, partidele politice trebuie să îşi asume legătura permanentă cu societatea civilă şi cu toţi cei care o reprezintă", a punctat Iohannis.

Citește și: Iohannis despre acțiunea ANAF împotriva Antenei 3: O acțiune heirupistă a ANAF/ VIDEO

El a amintit că primii paşi făcuţi de partide au fost stabilirea unor criterii de integritate, amendarea în spaţiul public şi combaterea unor fenomene precum traseismul politic şi nepotismul.

"Un partid politic nou înseamnă un partid care îşi asumă reguli stabile şi clare, care propune proiecte concrete, care vine în faţa alegătorilor cu o serie de criterii în funcţie de care se vor desemna candidaţi pentru poziţiile publice", a adăugat Iohannis.

Citește și: Klaus Iohannis insistă pentru alegeri în două tururi: ”Un pic de răbdare”

Şeful statului a subliniat că înnoirea clasei politice nu se poate face decât printr-o schimbare profundă de mecanism în interiorul partidelor, cu reguli de selecţie clare şi transparente.

"Înnoirea înseamnă meritocraţie şi integritate. Astfel, partidele trebuie să pună accentul pe oameni capabili, pregătiţi din punct de vedere profesional, oameni cu viziuni pe termen lung şi, mai ales, integri. Cine va înţelege aceste lucruri, va avea doar de câştigat", a conchis Iohannis.

Citeşte şi: Detalii spectaculoase din cel mai nou dosar al lui Gabriel Oprea: Ce ”atenții” primea

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.