Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis, avertisment de la Cotroceni: Sunt teste dificile care ne pun la îndoială unitatea

Inquam Photos / Octav Ganea
Klaus Iohannis

Președintele României Klaus Iohannis a susținut un discurs la recepţia de Ziua Europei, organizată joi la Cotroceni. Acesta i-a mulțumit lui Jean Claude Juncker că a acceptat invitația de veni în România și a transmis un mesaj esențial pentru România, care sărbătorește 10 ani de aderarea la UE. Acesta a spus că românii sunt cei mai pro-europeni cetăţeni ai UE și a arătat Uniunea Europeană reprezintă „libertate, democraţie, pace şi prosperitate”.

„Imi face o deosebita placere sa sarbatorim aici Ziua Europei. Avem un oaspete deosebit, pe bunul prieten al Romaniei Jean-Claude Juncker. Multumesc ca ati acceptat invitatia mea si ca ati venit la Bucuresti, in acest moment in care sarbatorim si 10 ani de aderare la UE. Avem ocazia sa ne gandim la ce inseamna UE pentru noi si Romania pentru UE. (...) UE s-a confruntat de-a lungul timpului cu numeroase provocari pe care le-a depasit cu succes, dar parca niciodata nu a traversat o perioada complicata ca acum, cand trebuie sa faca fata unor provocari multiple si unor tendinte xenofobe, radicale. (...) Sunt teste dificile care ne pun la indoiala unitatea. Cel mai bun raspuns este o Europa mai unita si solidara in solutii si abordari.”, a declarat Klaus Iohannis la Cotroceni.

Jean Claude-Juncker a ajuns la Cotroceni. Cum a fost întâmpinat de Iohannis / Galerie FOTO

Klaus Iohannis a afirmat că progresele înregistrate de România sunt mai mult „decât evidente” și este important ca România să rămână angajată în promovarea statului de drept.

Pentru Romania, efectele benefice sunt incontestabile. (...) La zece ani de la aderare, intrebarea e: care sunt pasii de urmat? Romania a depasit etapa de adaptare si dispune de vointa si capacitatea de a contribui activ la efortul de revigorare si consolidare a proiectului european.(...) Romania are atu-ul de a fi o sursa de stabilitate. E important sa ne consolidam profilul de partener credibil si sa ramane angajati in promovarea statului de drept si sa sustinem economia de piata. (...) In 2019 preluam presedintia Consiliului UE, o responsabilitate importanta. Trebuie sa avem in vedere finalizarea celor doua obiective importante: Aderarea la zona Euro si Schengen. Este interesul nostru strategic sa ne racordam cat mai profund la procesele de integrare europeana. Am speranta ca aceste deziderate vor deveni realitate intr-un viitor apropiat.”, a mai spus Iohannis.

La recepţie participă preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker. De asemenea, printre invitaţi se află foştii preşedinţi Ion Iliescu şi Traian Băsescu, patriarhul Daniel, procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.