Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis s-a întors în țară cu avionul privat după vizitele oficiale din Japonia și Singapore. Aeronava a aterizat la Sibiu / Foto

Global Jet
global Jet iohannis avion

Klaus Iohannis și soția sa, Carmen, s-au întors, duminică seara, ]n România, după vizitele oficiale făcute cu avionul privat în Japonia și DSingapore, anunță BoardingPass.

"Avionul companiei Global Jet, un Boeing 737-900ER în configurație BBJ, cu care a călătorit președintele României în Japonia și Singapore în perioada 4-12 martie 2023 va ateriza în curând pe aeroportul din Sibiu.

Este neclar dacă de la Sibiu va reveni la București.

Acesta a decolat duminică dimineață din Singapore și a efectuat o oprire pentru realimentare la Muscat, capitala Omanului.

ℹ Președintele României a călătorit în 2022 și primele două luni ale anului 2023 de 26 de ori în țară și străinătate, iar majoritatea zborurilor au avut opriri în Sibiu", anunță Boarding Pass.

Președintele, apărat de Alina Gorghiu și Rareș Bogdan

În apărarea lui Klaus Iohannis, care a folosit o aeronavă privată, a sărit preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, vicepreşedinte PNL, care a declarat că deplasarea cu un avion privat a preşedintelui Klaus Iohannis în vizita oficială pe care a efectuat-o în Japonia este justificată, având în vedere importanţa acestui eveniment în cadrul căruia a fost semnat şi Parteneriatul strategic între cele două ţări.

Pe de altă parte, și prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, îl scuză pe președinte, spunând că ar fi normal ca o țară ca România să aibă o aeronavă pentru demnitari.

Klaus Iohannis, primit de împăratul Japoniei

Preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen Iohannis, au fost primiţi, marţi dimineaţa, la Palatul Imperial din Tokyo, de Împăratul Japoniei, Naruhito, şi Împărăteasa Japoniei, Masako, informează Agerpres.

Discuţiile s-au purtat pe segmente separate: preşedintele Iohannis cu Împăratul Naruhito, respectiv Prima Doamnă cu Împărăteasa Masako.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.