Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis confirmă eroarea: Întrebarea de pe buletinul de vot nu va conține termenul GRAȚIERE

Inquam Photos / Octav Ganea
Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns marţi la Strasbourg unde efectuează o vizită oficială de două zile. Potrivit unor surse, Klaus Iohannis le-a spus reporterilor din avion că întrebarea nu va conține termenul „grațiere” și a recunoscut că a fost o „eroare”, când a anunțat un referendum pe tema modificării Codului Penal prin ordonanță de urgență și a ordonanței grațierii.

"Există un articol în Constituţie care interzice poporului să se pronunţe pe aceste două teme. Nu puteam să risc să fiu la limita Constituţiei, să întoarcă scrisoarea şi să-mi spună Domnule preşedinte, mai citiţi o dată Constituţia", a explicat preşedintele Klaus Iohannis, făcând trimitere la art. 74 alin. 2 din Constituţie, care însă se referă la iniţiativa legislativă a cetăţenilor, nu la referendum.

De asemenea, Klaus Iohannis a dat însă asigurări că nu va renunța la ideea de consultare populară cu privire la modificările legislative din domeniul justiției.

Vezi și: ANALIZĂ: PSD a omorât dezbaterea publică despre grațiere

Vezi și: Iohannis pune poliția la ZID: 'Aştept să explice CUM l-a pierdut şi de ce nu-l găseşte pe Ghiță'

Sorin Grindeanu a anunţat, marți, că a primit din partea Administraţiei Prezidenţiale un document referitor la referendum, în care nu se foloseşte termenul de graţiere.

Amintim că președintele Klaus Iohannis a declanșat marți rocedura pentru organizarea unui referendum prin care cetățenii să își exprime punctul de vedere cu privrire la continuarea luptei împotriva corupţiei şi asigurarea integrităţii funcţiei publice. Klaus Iohannis l-a informat în acest sens pe premierul Sorin Grindeanu și a trimis o scrisoare președinților celor două camere ale Parlamentului, solicitând consultarea Legistivului.

Însă, preşedintele Klaus Iohannis anunța luni că va începe demersurile pentru un referendum privind graţierea, acuzând politicienii PSD-ALDE că vor să dea lovitura de graţie statului de drept prin introducerea modificărilor la legea graţierii şi a Codurilor penale.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.