Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis dă un semnal CCR în legătură cu Laura Codruța Kovesi: 'Spețele penale nu se discută în Parlament' / VIDEO

www.mediafax.ro
iohannis kovesi

Laura Codruța Kovesi e apărată cu toată forța de președintele Klaus Iohannis! Președintele spune că șefa DNA nu are ce căuta să răspundă, în Parlament, la comisia de anchetă a prezidențialelor din 2009. Ieșirea lui Iohannis poate fi privită și ca un semnal pentru CCR. Curtea trebuia să se pronunțe, azi, pe sesizarea formulată de preşedinţii Senatului şi Camerei Deputaţilor, Călin Popescu Tăriceanu şi Liviu Dragnea, în legătură cu un posibil conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Ministerul Public.

Şefii celor două Camere au sesizat CCR ca urmare a refuzului procurorului şef al DNA de a se prezenta în faţa comisiei de anchetă a Parlamentului cu privire la alegerile prezidenţiale din 2009, a refuzului procurorului general de a lua măsuri împotriva lui Kovesi şi de a înainta comisiei de anchetă o copie a dosarului de urmărire penală nr.213/P/2017 legat de acel scrutin, înregistrat pe rolul Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul PÎCCJ.

Citește și: Toți angajații sunt vizați! Cum se vor calcula salariile din 2018 și ce salarii ar putea să scadă

”Reporter: Ar trebui să meargă Laura Codruța Kovesi în Parlament pentru a răspunde întrebărilor comisiei de anchetă a prezidențilelor din 2009?

Klaus Iohannis: Eu nu cred că spețele penale trebuie să se discute în Parlament. Singurele care trebuie să se discute în Parlamen sunt încuviințările urmăririlor penale și acelea ar trebui date.”, a zis Klaus Iohannis la Cotroceni.

Citește și: Vestea care va bucura milioane de șoferi: Ce ordonanță a aprobat, astăzi, Senatul

.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.