Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis, declarații de la Roma

Klaus Iohannis la Roma

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, va sustine astazi o declaratie de presa, la Ambasada Romaniei de la Roma, ora 17:30. STIRIPESURSE.RO va transmite, în format live video, discursul președintelui, dar și cele mai importante știri de la summitul UE de la Roma.

Liderii UE şi-au reînnoit sâmbătă la Roma angajamentul european, într-o declaraţie solemnă, după 60 de ani de la semnarea tratatului fondator al Uniunii în Oraşul Etern, informează AFP şi DPA.

Citește și: Moarte SUSPECTĂ în Rusia: Un celebru avocat al unor critici ai lui Vladimir Putin a căzut 5 etaje în timp ce ridica o cadă

În aplauze, fiecare dintre cei 27 de şefi de stat şi de guvern precum şi liderii instituţiilor europene au parafat "Declaraţia de la Roma", în aceeaşi Sala degli Orazi e Curiazi la Palazzo dei Conservatori din Piaţa Capitoliului unde a fost semnat tratatul istoric la 25 martie 1957.

Liderii UE se angajează să facă Uniunea Europeană "mai puternică şi mai rezistentă" printr-o "şi mai mare unitate şi solidaritate" între statele membre.

Citește și: ȘOCANT S-a aflat cine a distribuit pozele cu Dalia Ducă împușcată în cap de fostul iubit / VIDEO

"Cel mai bun mod de a ne apăra interesele şi valorile comune este de a fi împreună", au subliniat Cei 27.

Printre altele, liderii europeni stabilesc o viziune pentru UE în care statele membre pot alege să coopereze mai strâns cu privire la anumite aspecte, permiţând grupurilor de ţări să se deplaseze în direcţia integrării cu viteze multiple, notează DPA.

Citește și: Kanye West a plătit un cântăreț din Ungaria după ce i-a FURAT o piesă / VIDEO

"Vom acţiona împreună, în ritmuri şi cu intensitate diferite acolo unde este necesar", afirmă liderii europeni, adăugând că membrii UE vor continua să adere la tratate şi să poată să se alăture eforturilor pentru o cooperare mai strânsă mai târziu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.