Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis desființează proiectul lui Tăriceanu: 'Vrem toată puterea la Parlament?'

Inquam Photos / Octav Ganea
Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, la Suceava, că demersul preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, privind proiectul legislativ care îi exclude pe şeful statului şi ministrul Justiţiei din procedura de numire a şefilor parchetelor, are o "problemă de oportunitate", el adăugând că soluţia nu trebuie să fie pentru politicieni aflaţi vremelnic la putere.

Lovitură de proporții pentru Vasile Blaga: Decizia DEFINITIVĂ a magistraților

''Nu faptul că se discută aceste chestiuni mă îngrijorează. E foarte bine să se discute şi cred că, la un moment dat, va trebui să mergem la discuţia pe fond. Ce fel de stat dorim, ce fel de arhitectură a statului vrem? Vrem toată puterea la Parlament sau vrem să existe şi putere la preşedinte? Toate aceste lucruri se pot discuta şi putem să le stabilim. Sunt conştient de faptul că Parlamentul legiferează. Este mai degrabă o problemă de oportunitate. Dacă acum PSD, pentru că a ajuns la putere, vrea să schimbe preşedintele doar ca să arate că este la putere nu mi se pare demersul nici cel mai urgent, nici cel mai important şi nici cel mai oportun. Orice se poate discuta, dar soluţia trebuie să fie pentru România şi pentru români, nu pentru politicienii care vremelnic sunt la putere'', a spus Iohannis, întrebat de jurnalişti despre iniţiativa preşedintelui Senatului, informează agerpres.ro.

Klaus Iohannis face praf Comisia lui Dragnea din Parlament/VIDEO

Comisia juridică a Senatului a amânat, marţi, pentru 9 mai, dezbaterea propunerii de modificare a Legii 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor prin care preşedintele este eliminat din procedura de numire a conducerii ÎCCJ şi a şefilor de parchete. 

Propunerea legislativă, inclusă pe ordinea de zi de marţi a comisiei, al cărui iniţiator este preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a mai fost amânată pe 14 şi 28 martie şi 19 aprilie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.