Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis, despre mărirea salariilor demnitarilor - VIDEO

iohannis cotroceni

Preşedintele Klaus Iohannis consideră că intenţia Executivului de a creşte salariile miniştrilor este ''înţeleaptă şi cu bătaie lungă'', care se poate încadra la categoria ''prevenirea corupţiei''. Şeful statului mai afirmă că această problemă nu a fost rezolvată până acum din "raţiuni populiste".

Vezi şi: Noile salarii ale bugetarilor: Minim 1.200 lei, maxim 21.500 lei - proiect Guvern

''Am înţeles că există o intenţie a Guvernului de a creşte salariile miniştrilor. Mi se pare o intenţie înţeleaptă şi cu bătaie lungă. Eu cred că putem să încadrăm această intenţie la categoria prevenirea corupţiei. Până la urmă este un lucru destul de evident că remuneraţia unui demnitar trebuie să reflecte într-o măsură rezonabilă poziţia în stat'', a declarat preşedintele, miercuri, la Palatul Cotroceni. 

El a susţinut că în ministere există funcţionari cu salarii mult mai mari decât ale unui ministru şi că, din punctul său de vedere, această situaţie nu a fost rezolvată din raţiuni pur populiste. 

"Ştiu că miniştrii sunt de multe ori în situaţia ca în propriul minister un număr mare de funcţionari să aibă o remuneraţie considerabil mai mare decât ministrul, lucru care nu poate fi o soluţie. De asemenea, cred că din raţiuni pur populiste nu s-a rezolvat până acum această situaţie", a arătat Iohannis.

Vezi şi: Iohannis, decizie în privinţa lui Ponta (surse)

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.