Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis, despre Trump: 'Alegerile se câştigă pe bază de emoţie/ Urmări semnificative în Europa'

AP
iohannis

Klaus Iohannis comentează victoria lui Donald Trump în SUA, despre care spune că va avea un efect semnificativ şi în Europa.

"De multe ori, politicienii cred că alegerile se câştigă convingâmd alegătorul. Practica ne arată că nu e aşa. Alegerile se câştigă emoţionând alegătorul, se câştigă pe bază de emoţie, nu de argument. Alegerile din SUA au fost câştigate de candidatul Donald Trump, care a avut un discurs franc, până la o francheţe care a fost altfel catalogată. A câştigat pentru că a atins emoţia unei categorii care nu se mai regăseşte în actualul establishment politic. Cred că a fost un vot de protest.

Vezi şi: LIVE VIDEO - Iohannis, în faţa studenţilor: Ce îşi doreşte de la viitorul Parlament

Dacă se pierde contactul cu alegătorii, oamenii reacţionează printr-un vot de blam. S-a discutat mult despre cum a reuşit Donald Trump să mobilizeze electoratul din aşa-numitul rust-belt. Aceşti oameni, care au fost mândria Americii acum câteva decenii, s-au regăsit în situaţia de paria. Donald Trump a reuşit să-i mobilizeze printr-un discurs anti-sistem.

A fost o victorie care, în plan politic, va avea urmări semnificate şi în Europa. Alegerea lui Trump a validat global curentul anti-sistem. Vom vedea rezultatul în marile alegeri din 2017. Vom vedea cum reuşesc politicienii europeni să facă faţă unei atitudini noi din partea electoratului", a declarat Iohannis la o dezbatere organizată la BCU.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.