Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis devine jucător: atacuri fără mănuși la PSD și ALDE/ VIDEO

www.buletindecarei.ro
Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a decis să devină jucător și a ieșit la atac. Fără a nominaliza partidele, președintele a lansat atacuri care vizează clar PSD și ALDE, dar a și lăudat PNL pentru reforma internă.

”Sunt mulțumit de felul în care acest Guvern tehnic a gestionat lucrurile. Trebuie să vedem ce înseamnă un Guvern tehnic. Este un Guvern acceptat de partidele politice, dar care nu este apropiat de vreun partid.

Am observat încă din primăvara acestui an că toate partidele au încercat să se profileze atacând acest Guvern. Totuși, ceea ce îmi doream să se întâmple, s-a întâmplat. Am avut un an de stabilitate, un an de creștere economică, am avut un rând de alegeri locale, care s-au desfășurat fără probleme și mă aștept ca și alegerile parlamentare să se desfășoare fără evenimente care să perturbe”, a declarat Klaus Iohannis, la Adevărul Live.

Președintele susține că unele partide s-au reformat, în timp ce altele refuză să asculte vocea străzii.

”În ceea ce privește partidele, am avut așteptări și nu a fost chiar bine. Am așteptat ca partidele să scoată din joc oamenii penali, să se reformeze și aici lucrurile au cam trenat. Unele partide au înțeles aceste lucruri și chiar dacă greu, uneori foarte greu, au încercat să devină partide care sunt acceptabile și pentru noile pretenții. În schimb, alte partide au înțeles acustic așteptările românilor, dar nu le-au înțeles profund și nu s-au schimbat. Acum, vom vedea dacă în decembrie românii au înțeles aceste schimbări. Eu personal mi-aș fi dorit mai multă reformă, mai multe schimbări. Nu totul se termină pe 11 decembrie, este un nou început și mă aștept ca unele partide să continue reforma.

Au apărut schimbări și la unii și la alții, dar la unii a fost de bine. Spre exemplu, la unii s-a înțeles total și au scos penalii de pe listă, la alții, în schimb, s-au schimbat anumite nume pe liste, dar penalii tot sunt pe liste”, a mai declarat Iohannis.

Iohannis susține că atacurile la adresa DNA vin din partea unor politicieni cu probleme penale.

”Eu citesc aceste atacuri într-o cheie foarte simplă. Acești oameni sunt urmăriți penal, unii dintre ei chiar condamnați penal. Lor le este frică de justiție și atacă instituțiile care îi anchetează pe ei. Sper ca electoratul să înțeleagă că acești oameni penali nu au ce căuta în fruntea partidelor sau în fruntea instituțiilor statului, pentru că trag după ei și partidele, dar și instituțiile. Sper ca electoratul să înțeleagă”, a mai precizat Klaus Iohannis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.