Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis este alternativa corectă la minciunile lui Pontax

Ponta: Taxare până la capăt! Pentru premierul Victor Ponta nu sunt suficiente cele 36 de taxe noi sau majorate care au fost introduse de când este la guvernare. El merge mai departe cu planul de  sufocare a economiei României, oamenii muncitori și mediul de afaceri prin planificarea în avans a altor taxe care sunt menite să pună și mai multă presiune pe oameni. Proiectul de lege privind noul Cod Fiscal a fost publicat pe site-ul Ministerul Finanțelor Publice. Imediat după publicare a apărut comanda disperată a premierului Pontax și a fost retrasă adevărata informație de pe site. Frica lui Ponta a făcut ca întreaga discuție să fie amânată până după alegeri. Actualul Cod Fiscal se poate consulta aici. Noul proiect, scoate la iveală planul adevărat al premierului Ponta după alegeri și poate fi analizat aici.

  • Impozitele vor crește de peste 9 ori pentru terenurile intravilane. Pentru un hectar de teren intravilan aflat în zona A dintr-o localitate cu rang 0, se va plăti un impozit de 83.000 lei/ha, față de 8.921 lei/ha, cât este în prezent.Printre cele mai nocive elemente care se introduc în noul Cod Fiscal se numără următoarele:
  • Impozitele vor crește de două ori și jumătate pentru terenurile arabile și pentru terenurile extravilane pe care se află construcții. Dacă în prezent, impozitul este de 31 lei/ha, în viitor va ajunge la 80 lei/ha. Pentru terenurile arabile, impozitele vor ajunge la 130 lei/ha, față de 50 lei/ha, cât este în prezent.
  • Vor crește impozitele pentru pășuni și fânețe, de la 28 lei/ha, la 75 lei/ha, iar cele pentru viță de vie vor ajunge la 140 lei/ha, față de 55 lei/ha, cât sunt în prezent.
  • Va crește și impozitul pe clădirile firmelor, după ce se va schimba radical modul de calcul al impozitului. Acesta este stabilit în prezent în funcție de valoarea contabilă, dar se va impune un mod de calcul bazat strict pe valoarea clădirii, rezultată dintr-un raport de evaluare, similară valorii de piață. Astfel, suma de plată va crește.
  • Clădirile aflate în proprietatea persoanelor fizice care sunt folosite în scop nerezidențial vor fi impozitate suplimentar. Pentru clădirile nerezidențiale aflate în proprietatea persoanelor fizice, impozitul se va calcula prin aplicarea unei cote cuprinse între 0,25-1,5% asupra valorii rezultate dintr-un raport de evaluare întocmit de un evaluator autorizat. Cota impozitului pe clădiri se stabilește prin hotărâre a consiliului local.
  • Pentru mașini, proprietarii vor plăti un impozit majorat de la 8 la 20 lei pentru fiecare 200 centimetri cubi (cm3) în cazul autoturismelor cu motoare de până la 1.600 cm3 inclusiv, și de la 18 lei la 30 lei/200 cm3 pentru mașinile cu o capacitate cilindrică cuprinsă între 1.601 cm3 și 2.000 cm3 inclusiv.
  • Majorări de impozit vor fi efectuate și pentru mașinile de marfă, motociclete, bărci cu motor, scutere de apă.
  • În plus, din 2015, autoritățile locale vor avea dreptul să majoreze impozitele și taxele locale cu până la 50%, față de o marjă de 20% în prezent.

Asta e adevărata față a PSD, a lui Victor Ponta și dovada incontestabilă a minciunilor electorale. Mai multe detalii aici.

Ponta ascunde taxele împovărătoare pe care vrea să le introducă în anul 2015, dar înșiră în plină campanie pomelnicul electoral de promisiuni mincinoase.

Klaus Iohannis este forța competenței și a lucrului bine făcut, a respectului față de muncă, față de oameni și de investiții. Klaus Iohannis este alternativa corectă la minciunile lui Pontax.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.