Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis face lumină în cazul Gabriel Oprea: Ce a promis şeful statului

gabriel oprea parchet

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat joi că va da curs cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de fostul vicepremier Gabriel Oprea în dosarul privind moartea agentului Bogdan Gigină. "Rămân coerent cu propriile abordări. Voi da curs cererii pentru Gabriel Oprea", a afirmat şeful statului.

Vezi şi: Klaus Iohannis a găsit vinovaţii pentru inundaţii: Cine sunt ţapii ispăşitori ai dezastrului

Miercuri, preşedintele Klaus Iohannis a primit cererea procurorului general Augustin Lazăr de efectuare a urmăririi penale faţă de Gabriel Oprea. Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a solicitat sesizarea preşedintelui pentru a aprecia asupra exercitării dreptului de a cere urmărirea penală a lui Gabriel Oprea, fost viceprim-ministru pentru Securitate Naţională şi ministru al Afacerilor Interne, în dosarul privind moartea agentului Bogdan Gigină.

Citeşte şi: Klaus Iohannis intervine în scandalul 'cucuveaua mov': Ce îi transmite Laurei Codruţa Kovesi

Potrivit unui comunicat al DNA, solicitarea a fost transmisă în conformitate cu prevederile legale şi constituţionale şi având în vedere încetarea, prin demisie, a mandatului de senator al lui Gabriel Oprea, începând cu data de 1 octombrie 2016. De asemenea, sursa citată arată că, potrivit reglementărilor legale în vigoare, efectuarea urmăririi penale faţă de persoane care deţin sau au deţinut calitatea de ministru, pentru fapte săvârşite în exercitarea mandatului, şi care, la data sesizării, nu au şi calitatea de deputat sau de senator este condiţionată de obţinerea unui aviz din partea preşedintelui României. Gabriel Oprea şi-a depus demisia, pe 26 septembrie, din funcţia de senator. Înainte de aceasta, pe 19 septembrie, colegii din Senat au votat împotriva cererii DNA privind urmărirea penală a fostului ministru pentru ucidere din culpă în cazul morţii poliţistului Bogdan Gigină.

Citește și: Răsturnare de situație în cazul jafului lui Kim Kardashian: Ce detalii o dau de gol pe vedetă

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.