Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis face o declarație CRUCIALĂ despre relațiile cu Moldova

iohannis la uvt

O anumită persoană, fie el şi preşedintele, nu poate să afecteze fundamental relaţia între România şi Republica Moldova, a declarat, marţi, la Iaşi, preşedintele României, Klaus Iohannis.

Întrebat dacă anunţul făcut de Igor Dodon privind posibilitatea încheierii unui acord cu Rusia va afecta relaţia cu România, Iohannis a declarat jurnaliştilor că există în continuare premise pentru o colaborare foarte bună între instituţiile din România şi cele din Republica Moldova.

Citește și: GAFĂ PORNO la TV: A lăsat-o pe o prezentatoare în sânii goi / VIDEO

"Nu cred că o anumită persoană, fie el şi preşedintele, poate să afecteze fundamental relaţia care există între România şi Republica Moldova. Noi avem o relaţie istorică, avem o relaţie economică, avem relaţii culturale. Eu cred în continuare că există premisele pentru o colaborare foarte bună între instituţii din România şi din Republica Moldova. Există toate şansele pentru Republica Moldova ca economia să crească şi atunci moldovenii să simtă cu adevărat ce înseamnă apropierea de Europa", a declarat şeful statului.

Şeful statului participă la dezbaterea intitulată "Noul Iaşi. Capitala Moldovei ca pol major de creştere tehnologică a României'.

Citește și: A fost creată, în laborator, PRIMA INIMĂ care bate

La eveniment participă reprezentanţi ai industriei IT din Iaşi, ai mediului academic, studenţi, precum şi reprezentanţi ai administraţiei locale.

În cadrul dezbaterii se discută probleme privind dezvoltarea oraşului în jurul conceptului de pol al industriei IT, situaţia industriei IT din Iaşi în raport cu celelalte regiuni ale ţării, piaţa muncii în domeniul IT şi oferta universitară, iniţiative în vederea progresului industriei IT din Iaşi, posibilităţile mediului IT de a contribui la dezvoltarea regională şi soluţii concrete pe care industria IT ieşeană le poate oferi pentru dezvoltarea regiunii.

Citește și: New York Times scrie despre cum a ajuns Adrian Ghenie să câștige atât de mulți bani din picturile sale

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.