Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis îi răspunde, prin Mădălina Dobrovolschi, lui Dragnea: 'Președintele nu face presiuni'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Madalina Dobrovolschi

Preşedintele României nu face niciodată presiuni; preşedintele României respectă, în litera legii, rolul său constituţional, a declarat luni seara purtătorul de cuvânt al şefului statului, Mădălina Dobrovolschi, întrebată în legătură cu afirmaţiile liderului social-democrat Liviu Dragnea privind demersul Avocatului Poporului la Curtea Constituţională.

"Preşedintele României nu face niciodată presiuni. Preşedintele României respectă, în litera legii, rolul său constituţional. Vă pot asigura că şi în această acţiune preşedintele României a făcut ceea ce trebuie să facă, adică a protejat modul în care trebuie respectată Constituţia acestei ţări. (...) Preşedintele României nu face decât să îşi exercite rolul pe care îl are potrivit Constituţiei atunci când există un semnal negativ în spaţiul public şi în modul în care pot să acţioneze anumite instituţii sau partide sau persoane publice aflate pe scena publică din România. Preşedintele are datoria, ca reprezentant al cetăţenilor, să aibă un punct de vedere şi să se asigure că legile acestei ţări sunt respectate", a spus Dobrovolschi, într-o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni.

Citește și: Tinerii fac SEX după doar 10 mesaje / STUDIU

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat joia trecută că nu intenţionează să fie premier, referindu-se astfel la demersul Avocatului Poporului de a sesiza CCR asupra Legii 90/2001 privind organizarea şi funcţionarea Guvernului şi a ministerelor, conform căreia pot fi membri ai Executivului persoanele care nu au suferit condamnări penale şi nu se găsesc în situaţie de incompatibilitate.

El a criticat poziţia Administraţiei Prezidenţiale faţă de demersul Avocatului Poporului. "Am văzut două presiuni nepermise din partea Administraţiei Prezidenţiale - dacă doamna (Mădălina Dobrovolschi, purtătorul de cuvânt al preşedintelui - n.r.) a vorbit serios, dacă a vorbit în numele Administraţiei, să nu se fi trezit vorbind singură, şi anume o presiune nepermisă asupra judecătorilor de la Curtea Constituţională, transmiţându-le ca nu cumva să ia în seamă ce a sesizat Avocatul Poporului. Şi, de asemenea, o ameninţare şi o presiune pe Avocatul Poporului, căruia i s-a transmis că trebuie să ţină cont de ceea ce vrea preşedintele României. Avocatul Poporului nu este subordonat nimănui. Pe de altă parte, chiar remarc înţelepciunea Avocatului Poporului, care a stat deoparte de disputele politice în ultimele zile şi nu a introdus această acţiune până când nu s-a finalizat instalarea Guvernului", spunea Dragnea.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.