Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis: 'Includerea tuturor opţiunilor în cazul Rusiei , satisfăcătoare pentru România'

captura TV
Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri că în Consiliul European nu au existat "forţări" din partea vreunui stat membru pe tema sancţiunilor pentru Rusia, în contextul situaţiei din Siria. "Discuţia a fost una profundă şi principială despre Rusia, despre implicarea Rusiei în Donbass, în Siria, despre ce trebuie să facem noi. Însă, în niciun fel, nu au existat certuri şi, în niciun fel, nu au existat forţări din partea unuia sau altuia dintre membrii Consiliului European. Am citit ceva foarte ciudat, că unii ar fi vrut să aplicăm sancţiuni Rusiei şi cineva i-a salvat pe ruşi. Nici n-a fost vorba de aşa ceva. A fost vorba despre formulări în concluzii şi toată discuţia a mers încolo încât formulările din concluzii să fie ferme, să reflecte voinţa tuturor celor 28 şi să fie foarte clar pentru Rusia că nu suntem de acord cu această abordare. Orice altă interpretare este exagerată şi nu corespunde realităţii", a spus Iohannis, la finalul reuniunii Consiliului European.

El a subliniat că discuţiile pe subiectul Rusia au fost pe text dacă să fie incluse posibile sancţiuni sau nu. "Poziţia noastră a fost că, dacă includem all options (toate opţiunile), este atotcuprinzător şi ne satisface", a afirmat Iohannis.

Şeful statului a precizat că în cadrul Consiliului European s-a convenit implicarea mai puternică a UE în promovarea soluţiilor diplomatice pentru pacea în Siria. "Am condamnat cu toţii acţiunile nesăbuite care au avut acolo (în Alep - n.r.) şi am atras atenţia că acţiunile Rusiei sunt eronate", a completat Iohannis, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.