Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis, întrevedere cu ministrul de externe Slovac. Care au fost temele discuției

klaus iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis şi ministrul afacerilor externe şi europene al Republicii Slovace, Miroslav Lajcak, au evocat, în cadrul întrevederii avute marţi, la Cotroceni, "nivelul excelent al relaţiei bilaterale, bazată pe un dialog politic substanţial şi o conlucrare apropiată". 

Potrivit unui comunicat transmis de Administraţia Prezidenţială, discuţiile au vizat promovarea priorităţilor României de pe agenda europeană şi coordonarea cu Bratislava, în contextul exercitării de către Slovacia a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene în acest al doilea semestru al anului 2016, precum şi o serie de dosare de interes comun de pe agenda regională.

Un celebru rapper ucis acum 20 de ani ar fi...în viaţă: Imaginea care răstoarnă situaţia / VIDEO


Cei doi înalţi oficiali au evocat "nivelul excelent al relaţiei bilaterale, bazată pe un dialog politic substanţial şi o conlucrare apropiată". În acest sens, preşedintele Klaus Iohannis a mulţumit interlocutorului pentru participarea, al doilea an consecutiv, ca invitat special al Reuniunii Anuale a Diplomaţiei Române, şi a exprimat convingerea că vizita, în ţara noastră, pe care preşedintele slovac Andrej Kiska o va efectua în acest an "va reprezenta o excelentă oportunitate pentru dezvoltarea în continuare a relaţiei bilaterale şi întărirea cooperării la nivel european". 

În ceea ce priveşte problematica europeană, Klaus Iohannis a exprimat susţinerea deplină a României pentru obiectivele preşedinţiei slovace a Consiliului Uniunii Europene şi aprecierea pentru debutul acesteia, precizează sursa citată.

Traian Băsescu e BOLNAV. A lăsat treburile de la partid în seama colegilor


În privinţa negocierii viitoarei relaţii a Uniunii Europene cu Marea Britanie, cei doi interlocutori au susţinut necesitatea unei pregătiri atente şi a unei abordări coezive la nivel UE 27, astfel încât interesele şi drepturile cetăţenilor europeni să fie pe deplin respectate. 

De asemenea, cei doi înalţi oficiali au discutat despre pregătirea apropiatului Summit informal UE 27 de la Bratislava din 16 septembrie, Iohannis subliniind necesitatea ca liderii Uniunii să dea dovadă de viziune politică solidară şi unitate în conturarea liniilor principiale de acţiune pentru relansarea proiectului european, precizează Preşedinţia. 

Totodată, ei au vorbit despre relaţia, cu relevanţă strategică pe multiple planuri, dintre Turcia şi Uniunea Europeană. 

Şeful statului român a evidenţiat, de asemenea, progresele făcute de Republica Moldova în procesul de reformă în spirit european, insistând asupra importanţei sprijinului continuu şi angajat al UE pentru eforturile de integrare europeană ale Chişinăului. 

În cadrul discuţiei, au fost abordate şi evoluţiile recente în procesul de selecţie a noului secretar general al ONU, ministrul slovac de externe fiind unul dintre candidaţii la această înaltă poziţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.