Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis l-a decorat pe preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu

iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis l-a decorat joi, la Palatul Cotroceni, pe preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, cu Ordinul Steaua României în grad de Cavaler, alături de alţi trei reprezentanţi ai instituţiei, cu prilejul aniversării a 20 de ani de la înfiinţarea Consiliului, în semn de înaltă apreciere pentru contribuţia semnificativă la protejarea şi stimularea concurenţei pe piaţa românească în vederea dezvoltării unui mediu concurenţial adecvat şi o promovare cât mai bună a intereselor consumatorilor conform Agerpres.

Şeful statului a felicitat cu acest prilej Consiliul Concurenţei pentru efortul susţinut în slujba economiei româneşti, în acord cu principiile de piaţă liberă care primează în Uniunea Europeană şi în economiile dezvoltate ale lumii. "Am ajuns astăzi, după un sfert de secol, într-o etapă în care putem spune că avem o economie de piaţă şi instituţii consolidate, după un parcurs de tranziţie deloc simplu. În toată această perioadă, autorităţile de reglementare au avut un rol deosebit de important, pe care Consiliul Concurenţei l-a probat şi sper să o facă şi în continuare", a arătat preşedintele Iohannis.

Potrivit acestuia, pentru economia României este esenţială manifestarea unei concurenţe deschise, oneste şi echitabile, astfel încât mediul de afaceri să se dezvolte prin forţe proprii, dar şi prin realizări autentice. "Concurenţa este factorul cheie în manifestarea libertăţii economice şi în asigurarea prosperităţii. În acest sens, sunt convins că şi în viitor Consiliul Concurenţei va face proba profesionalismului său, la cel mai înalt nivel, astfel încât concurenţa să furnizeze cât mai mulţi anticorpi necesari unei economii sănătoase şi dinamice. Mediul de afaceri are nevoie de reguli clare, predictibile, şi de autorităţi transparente care să aplice aceste reguli. În acelaşi timp, bunăstarea consumatorilor depinde, într-o măsură importantă, şi de vigilenţa şi corectitudinea cu care dumneavoastră vă desfăşuraţi activitatea. Îi felicit pe reprezentanţii Consiliului Concurenţei pe care i-am decorat astăzi şi îi încurajez să-şi desfăşoare cu aceeaşi responsabilitate şi determinare activitatea în domeniul concurenţei, în beneficiul unei economii libere, în care companiile să aibă un cadru corect pentru a prospera şi, odată cu ele, întreaga societate", a conchis preşedintele Iohannis.

Bogdan Chiriţoiu a subliniat că reprezentanţii instituţiei, unii prezenţi la Palatul Cotroceni, au contribuit la eliminarea unor obstacole în calea aderării României la Uniunea Europeană. "Prin eforturile lor s-a reuşit ca România să intre la timp în 2007 în UE. Apoi, mulţi dintre cei prezenţi aici au lucrat în ultimii ani în Consiliu cu rezultate de care ne bucurăm şi vă asigurăm că vom face cel puţin la fel de mult în viitor. Ne asigurăm că în România se respectă regulile de concurenţă, că legea este aplicată în mod corect şi eficient pentru a asigura buna funcţionare a economiei, un cadrul normal pentru desfăşurarea activităţilor economice şi prosperitatea consumatorului", a arătat preşedintele Consiliului Concurenţei.

Au mai fost decoraţi de preşedintele Iohannis, prin decret prezidenţial: Mihai Berinde, fost preşedinte al Consiliului Concurenţei (2004-2007), Daniela Victoria Bădilă - director general al Consiliul Concurenţei şi Andrei Pufulescu - director adjunct al Direcţiei juridic contencios, Consiliul Concurenţei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.