Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis mai dă o lovitură Parlamentului: Mesajul transmis lui Călin Popescu Tăriceanu

iohannis tariceanu

Klaus Iohannis mai dă o lovitură Parlamentului, retrimițând spre reexaminare o lege. Într-un mesaj adresat lui Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Klaus Iohannis a trimis Parlamentului, marţi, spre reexaminare, Legea privind aprobarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului 68/2015 pentru aprobarea unor măsuri de gestionare a instrumentelor structurale din domeniul transporturilor.

În cererea de reexaminare transmisă preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, şeful statului arată că Legea privind aprobarea OUG 68/2015 vizează punerea în acord a legislaţiei interne referitoare la gestionarea instrumentelor structurale din domeniul transporturilor cu legislaţia europeană în materie.

Citește și: Asta e vârsta la care femeile devin mai obsedate de sex: Se uită la filme porno mai des

"Intervenţiile legislative adoptate în cuprinsul legii menţionate, în forma transmisă la promulgare, se impun a fi reanalizate atât sub aspectul conformităţii acestora cu prevederile art. 123 din Regulamentul (UE) nr. 1303/2013 al Parlamentului European şi al Consiliului din 17 decembrie 2013, cât şi din perspectiva clarităţii normelor", se arată în cererea de reexaminare, conform unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Conform comunicatului citat, cu respectarea legislaţiei europene şi naţionale, OUG 68/2015 a creat premisele înfiinţării unui organism intermediar pentru transport în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare (2014 - 2020), care gestionează funcţiile de selecţie şi evaluare proiecte, monitorizare a implementării, verificare tehnică şi financiară, precum şi verificarea achiziţiilor publice pentru proiecte de transport.

Citește și: Au vrut o baie romantică, dar femeia a luat foc de la lumânare / VIDEO ȘOCANT

"Prin modificarea introdusă la punctul 1 al articolului unic din legea transmisă la promulgare (art. 1 alin. (1) din OUG nr. 68/2015) apreciem însă că este afectat procesul de desemnare a autorităţilor de management pentru crearea sistemului de management şi control pentru Programul Operaţional Infrastructură Mare (2014 - 2020), aspect de natură să contravină art. 123 din Regulamentul (UE) nr. 1303/2013 al Parlamentului European şi al Consiliului din 17 decembrie 2013", se mai arată în cererea de reexaminare.

Conform sursei citate, este necesară utilizarea unei terminologii unitare.

Citește și: SCANDAL uriaș cu Johnny Depp: Ce dezvăluie Amber Heard, soția care a depus actele de divorț

"Totodată, pentru respectarea art. 123 alin. (7) din Regulamentul (UE) nr. 1303/2013, apreciem că în cuprinsul aceluiaşi punct din legea transmisă la promulgare se impune utilizarea unei terminologii unitare. În acest sens, semnalăm că art. 1 alin. (2) din OUG nr. 68/2015, astfel cum a fost modificat prin legea transmisă la promulgare, utilizează noţiunea acord global de grant de delegare de funcţii, în timp ce art. 123 alin. (7) din Regulamentul (UE) nr. 1303/2013 operează cu noţiunea de acord global de grant", se arată în cererea de reexaminare.

În document se mai spune că sunt necesare şi alte clarificări privind OUG 68/2015. "În ceea ce priveşte punctul 2 al articolului unic din Legea privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 68/2015 pentru aprobarea unor măsuri de gestionare a instrumentelor structurale din domeniul transporturilor, apreciem că este necesară reanalizarea acestor prevederi sub aspectul clarificării categoriilor de personal ce urmează să beneficieze de aceste dispoziţii", mai spune şeful statului în cererea de reexaminare.

Citește și: BĂTAIE în liceu: Un profesor și un elev s-au luat la pumni / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.