Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Forțelor Terestre Române

captura Facebook
Iohannis

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis duminică, 23 aprilie a.c., un mesaj cu ocazia Zilei Forțelor Terestre Române.

Vă prezentăm în continuare textul mesajului:

„Sărbătorim astăzi Ziua Forțelor Terestre, al căror ocrotitor spiritual este Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruință.

Citește și: Tăriceanu, despre posibile audieri privind alegerile din 2009: 'Poate fi audiat și Dragnea'

Acest moment festiv îmi oferă prilejul de a sublinia încă o dată importanța Forțelor Terestre, care alături de celelalte categorii de forțe, traversează un proces accelerat de instruire și modernizare.

Prin această amplă transformare, armata noastră dă consistență conceptului de apărare și securitate extinsă și devine un instrument adaptat și eficient, capabil să contracareze amenințările prezente și viitoare.

La Summitul NATO de la Varșovia de anul trecut au fost adoptate o serie de decizii care implică și Forțele Terestre din țara noastră, cărora le revin sarcini concrete și semnificative. Contextul actual, în care observăm o dinamică accentuată a riscurilor și amenințărilor la adresa securității europene, nu face decât să confirme oportunitatea acestor măsuri și necesitatea implementării lor.

Prin alocarea a 2% din PIB pentru Apărare, România a creat condițiile favorabile îndeplinirii obiectivelor noastre strategice privind capacitatea de luptă și intervenție a armatei în context aliat. Forțele Terestre beneficiază la rândul lor de aceste suplimentări bugetare, care vor avea un impact pozitiv asupra procesului de modernizare.

Adresez tuturor celor care fac parte din Forțele Terestre urări de sănătate, prosperitate, împliniri pe toate planurile și putere de muncă.

La mulți ani!”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.