Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis, mesaj cu accente electorale la ceremonia de la Cotroceni, de Ziua Naíonală

iohannis cotroceni

Președintele Klaus Iohannis a folosit ceremonia de la Palatul Cotroceni dedicată Zilei Naționale pentru a da un mesaj electoral. El cere ca românii să meargă la alegeri și consideră că lupta anti-corupție și independența justiției sunt emblemele unui stat stabil.

Vezi și: Maia Morgenstern povestește cum a fost UMILITĂ la Arcul de Triumf, lângă Klaus Iohannis

”Se întâmplă ca în acest an Ziua Națională să ne găsească în mijlocul campaniei electorale.

Participarea este unul dintre pilonii democrației, iar alegerile sunt cel mai puternic mecanism pe care cetățenii îl au la dispoziție pentru a decide viitorul țării lor. Așa că vă invit să participați la dezbatere, la campanie, la alegeri!

Este firesc să avem polemici, controverse și dispute, mai ales într-o perioadă de competiție electorală.

Dar cu toții facem parte din această națiune. Înainte de a fi de stânga sau de dreapta, suntem români și vrem ce e mai bine pentru România.

Indiferent de care parte vă veți afla la aceste alegeri, indiferent pe cine susțineți, indiferent dacă cei pe care îi sprijiniți și în care v-ați pus speranța vor câștiga sau nu competiția electorală, nu uitați că alegerile sunt pentru și despre România.

Citește și: ADEVĂRUL despre fructele pe care le cumpărăm din magazine: Sunt IRADIATE și vechi

Am mai spus-o: personal, nu știu un mijloc mai bun de a aduna societatea decât în jurul unei ideal comun.

Toleranţa, deschiderea, respectul pentru diversitate sunt acei catalizatori ai energiilor creatoare ale tuturor cetăţenilor unei naţiuni, din interiorul şi din afara graniţelor, care fac posibilă construirea unei ţări puternice şi demne.

România are acum marea şansă de a-și exploata oportunităţile rezultate din stabilitatea ei politică, din orientarea sa indiscutabilă către valorile europene şi nord-atlantice. Este un moment aparte şi avem responsabilitatea să-l înţelegem foarte bine pentru a face cea mai bună alegere.

Indiferent cine va câştiga scrutinul de săptămâna viitoare şi cum va arăta noul Guvern, România nu trebuie sa se abată de la acest drum pe care şi l-a câştigat cu mari sacrificii, prin tranziţii dureroase.

Citește și: SECRETUL de pe Facebook: Introdu acest COD ca să obții asta / FOTO

El poate părea ireversibil sau de la sine înţeles, dar vedem lesne cum retorica extremistă, populistă a devenit foarte prezentă în societăţi cu o democraţie mult mai veche şi mai consolidată decât cea a României.

Ca atare, este esenţial ca respingerea fermă a discursului anti-european sau xenofob, păstrarea încrederii cetățenilor în politicile comune şi în valorile occidentale să rămână obiectivele noastre prioritare.

Citește și: 9 CIUDĂȚENII prin care corpul uman se APĂRĂ

Atât cei care vor guverna după 11 decembrie, cât și cei care vor fi în opoziție vor avea marea responsabilitate de a arăta că România este o țară stabilă, prosperă și puternică.

De fiecare dintre ei și de fiecare dintre noi toți depinde succesul nostru în următorii ani.

Citește și: Dovedit ȘTIINȚIFIC: Oamenii cu alunițe TRĂIESC mai MULT

Ţară stabilă înseamnă economie funcţională, justiţie independentă, luptă anticorupţie şi capacitatea de a genera o strategie de securitate eficientă în zonă.

Șansa normalității democratice și a prosperității vine din respectul față de lege și față de muncă, față de instituții și tradiții, din prețuirea școlii și a educației.

Avem nevoie de responsabilitate, de atașamentul ferm față de valori și de încrederea deplină în statul de drept. De acest spirit cred că este nevoie după alegeri, indiferent cine va învinge.”, a spus președintele la Palatul Cotroceni.

Citește și: SUA introduc copilul cu 3 părinți! Prioritate au embrionii masculini: Iată EXPLICAȚIILE

La recepţia de la Cotroceni sunt prezenţi foştii preşedinţi ai României Ion Iliescu, Emil Constantinescu şi Traian Băsescu, patriarhul Daniel, premierul Dacian Cioloş, membri ai Cabinetului, fostul şef al SIE Mihai Răzvan Ungureanu, şeful SRI, Eduard Helvig, şi al STS, Marcel Opriş, Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, Livia Stanciu, judecător la CCR, preşedintele PNL, Alina Gorghiu, şi lideri liberali, membri ai Corpului Diplomatic, reprezentanţi ai Academiei Române, alţi invitaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.