Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis, mesaj FERM pentru Guvernul Grindeanu de la Bruxelles: 'Nu cândva, acum'

 Klaus Iohannis semnatura

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă, la Bruxelles, că mutarea de la Londra la București a Agenţiei Europene a Medicamentului va fi posibilă dacă guvernul va reuși până la toamnă să ofere un sediu.

Klaus Iohannis anunță ce soartă vor avea românii din Marea Britanie, după Brexit/VIDEO

„Ar fi excelent pentru România dacă ar primi o agenție și cred că se va accepta, cel puțin am de gând să propun această problemă, să fie un criteriu ca țările care nu au până acum agenții să aibă un bonus în selecție.

Însă, trebuie să fim realiști pe de altă parte. Dacă ne gândim, de exemplu, la Agenția Medicamentului, despre asta vorbește cam toată lumea, este o agenție mare, cu o mie de oameni, o mie de specialiști, laboratoare, și așa mai departe. Și prima condiție, indiferent de ce discutăm politic, este ca statul respectiv să ofere un sediu. Deci, Guvernul României va trebui cu maximă celeritate, dacă dorește această Agenție, să identifice un sediu care poate fi pus la dispoziție nu cândva, acum, în această toamnă, pentru această Agenție.

Este primul pas. Al doilea este să fim deschiși la negocieri pentru condițiile pe care le oferim acestor oameni, fiindcă că sunt condiții speciale, și de locuire, și financiare, și multe alte lucruri. Și atunci putem, ușor, ușor, să intrăm într-o competiție. Deci, încă o dată, vor fi criterii politice, dar criteriile hard, de logistică, sunt deja clare în momentul acesta și dacă nu putem să oferim așa ceva, mă tem că șansele vor fi foarte mici. (...) Acum nu am auzit că Guvernul ar fi identificat un sediu care să poată fi oferit. Nu, Guvernul face aceste demersuri și sper să se înțeleagă că e totul ok, toți vrem, toți facem lobby, dar fără sediu nu se poate.”, a declarat Klaus Iohannis, la Bruxelles.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.