Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis, mesaj pentru Coaliţia PSD-ALDE: 'Nu trebuie să mă iubească, dacă face ce trebuie pentru ţară este suficient'

Inquam Photos / Octav Ganea
Iohannis Dragnea Tariceanu Cotroceni

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că autorităţile centrale şi locale sunt pregătite pentru sărbătorirea centenarului Marii Uniri, chiar dacă în prezent "nu este nimic pregătit" iar coaliţia de guvernare nu trebuie să îl "iubească", ci doar să facă ce trebuie pentru ţară. 

"Să ştiţi că da. Nu-i niciun fel de problemă faptul că acum nu este nimic pregătit. Noi ne pricepem totuşi foarte bine la organizat manifestări festive şi nu am niciun fel de emoţie în această privinţă. Ar fi fost frumos dacă am fi avut proiecte mari cu care să arătăm că, într-adevăr, în aceşti 100 de ani România a devenit nu doar mare, ci şi unită. Puteam să avem dacă am fi lucrat un pic mai intens în ultimii 10-15 ani, de exemplu, autostrăzi care leagă provinciile istorice nu avem, dar sper să reuşim în deceniile care urmează să facem acest lucru. Important, după părerea mea, este ca în 2018 să nu ne îndreptăm privirea numai spre trecut, chit că este foarte important, ci să ne uităm şi spre viitor şi să venim cu câteva planuri pentru următoarea sută de ani", a spus şeful statului, întrebat dacă autorităţile locale şi centrale sunt pregătite de sărbătorirea centenarului Marii Uniri.

Vezi şi: Noul președinte ANAF, lăudat de un fost președinte al instituției: 'Sper să reziste la presiuni'

Potrivit şefului statului, coaliţia de guvernare va face ce trebuie pentru ţară.  "Nu trebuie să mă iubească (n.r. coaliţia), dacă face ce trebuie pentru ţară este suficient. (...) Noi aşa credem, că vor face", a spus Iohannis. 

El a susţinut că opinia preşedintelui este o "pârghie destul de puternică". Iohannis a precizat că, în principiu, este în favoarea descentralizării, însă a arătat că aceasta nu va rezolva decât în parte problema infrastructurii. El a arătat că lucrările de infrastructură mare nu pot fi realizate de comunităţile locale şi judeţene, ci trebuie realizate de Guvern. "Nădăjduiesc că şi acolo încet, încet se înţelege acest lucru", a spus Iohannis.

Vezi şi; Tudorel Toader, replică acidă pentru judecătorii conduşi de Dana Gîrbovan: Arată preocuparea 'sinceră' a UNJR pentru aflarea adevărului

Şeful statului a arătat că a ajuns la Mărăşti după ce a vizitat Covasna. "Pe undeva sper să înţeleagă lumea că am făcut o legătură şi istorică între Transilvania şi Moldova şi personal îmi doresc foarte mult că această legătură să nu rămână doar istorică, ci să se realizeze de exemplu printr-o autostradă, bunăoară mult discutata autostradă Târgu Mureş-Iaşi ar fi un lucru excepţional şi pentru ţinutul de unde am plecat puţin mai devreme astăzi şi pentru Moldova unde ne aflăm acum, Moldova în care am fost de multe ori, îmi place şi o să mai revin", a arătat Iohannis. 

Şeful statului nu a dorit să comenteze declaraţia preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, care a susţinut că "statul ne fură".  "Nu ştiu la ce s-a referit. Mi se pare o afirmaţie pe care nu doresc să o comentez", a spus Iohannis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.