Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis: Oamenii politici de astăzi au obligaţia să păstreze nealterate opţiunile strategice euroatlantice ale României

presidency.ro
Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că oamenii politici au obligaţia să păstreze nealterate opţiunile strategice euroatlantice ale României. "În urmă cu un secol, când România se afla într-unul dintre cele mai dramatice momente ale existenţei sale, Ion I.C. Brătianu a demonstrat stăruinţă şi angajamentul său pentru obiectivele asumate la intrarea în Marele Război. Alături de rege, Ion I.C. Brătianu şi guvernul său, aflaţi în refugiu, ca şi Parlamentul României, nu au abandonat direcţia pro-occidentală pe care ţara noastră o asumase prin viziunea clasei sale politice şi sacrificiul ostaşilor români. Acest exemplu de responsabilitate este mai actual ca oricând iar oamenii politici de astăzi au obligaţia să păstreze nealterate opţiunile strategice euroatlantice ale României", a spus Iohannis la dezbaterea "Oraşele României la 100 de ani de la Marea Unire. Un viitor smart pentru Ploieşti", organizată la Universitatea Petrol - Gaze.

El a mai susţinut că progresul unei naţiuni se produce atunci când în centrul preocupărilor decidenţilor politici se află cetăţeanul, conform Agerpres. "Cred că la 100 de ani de la Marea Unire, nu avem nevoie de lozinci şi de ceremonii fără substanţă, ci avem nevoie, în primul rând, de fapte", a subliniat şeful statului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.