Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis pune piciorul în prag: SEMNAL major de alarmă pentru clasa politică

Președintele Klaus Iohannis a ținut să transmită un mesaj foarte apăsat Parlamentului și partidelor politice. Iohannis le-a transmis că în mandatul său vechile metehne trebuie să se schimbe.

Stimați cetățeni, dragi compatrioți,

Stau aici, în fața dumneavoastră, conștient de miza acestui moment (...) Sunt profund mișcat de dragostea de țară care a stat în spatele prezenței la vot. Vă mulțumesc vouă, tutoror cetățenilor, că ați arătat lumii întregi adevărata față a României.

Se vorbește în acest zile despre așteptări mari (...) După valul de entuziasm încep să își facă loc îndoielile, dar dacă așteptările mari duc la dezamăgiri. Eu le spun tuturor că așteptările mari pot duce la realizări mari.

Momentul în care clasa politică se ridică la nivelul așteptărilor nu poate întârzia mult. Nu frica de dezamăgire trebuie să îi ridice pe oamenii politici, pentru că așteptările oamenilor vor da naștere la o altfel de clasă politică.

Vreau o Românie în care calmul, aprecierea valorii să devină etalonul. România nu are voie să rămână țara proiectele începute și niciodată terminate. România nu poate să rămână țara așteptărilor mari și rezultatelor mici.

Trebuie să ne apucăm de treabă! Lucrurile nu se vor întâmpla peste noapte și nici de la sine. Teama de schimbare și teama de nou, care sunt mai profunde în interiorul sistemului, nu trebuie neglijate.

Mă bucur să constat că există deschiderea pentru a începe discuțiile pentru revizuirea Constituției și modificarea legislației electorale sau a legislației partidelor politice. Marea capcană este să gândim reforma pentru noi, astăzi! Esența schimbării politice trebuie să fie pe terment lung.

Vă rog, pe cei din partide, să înțelegeți că nu mai putem lua decizii conjuncturale. Sper că avem cu toții înțelepciunea de a nu repeta erorile din trecut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.