Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis, reacție la comisia pentru alegerile din 2009: 'Și, atunci, aș fi premier?'

Inquam Photos / Octav Ganea
iohannis parlament

Klaus Iohannis a comentat decizia Parlamentului de a înființa o comisie de anchetă pentru alegerile prezidențiale din 2009. Președintele e de acord cu aceasta, dar nu cred că alegerile au fost fraudate. În plus, el spune că nu are de ce să se prezinte în fața comisiei, pentru că are ”altă calitate”. Trebuie precizat că președintele are o poziție total diferită de a PNL, partidul care s-a opus înființării comisiei.

Iohannis a avut și o ironie la întrebarea reporterilor când a fost întrebat cum comentează înființarea comisiei de anchetă.

”Și atunci aș fi premier? După părerea mea, alegerile nu au fost fraudate, cum nici alte alegeri nu au fost fraudate, dar, cu siguranţă, este un exerciţiu democratic, nu neapărat important, dar interesant, ceea ce se întâmplă acum cu Comisia de verificare pentru alegerile din 2009. Acum sunt președintele României, am altă calitate. Nu aş avea niciun lucru interesant să le spun, fiindcă atunci am participat la campanie, nu am fost ceea ce se numeşte insider acolo, dar la niciun moment nu mi s-a părut că s-ar fi petrecut lucruri care nu sunt în regulă. Vedeţi la noi parlamentarii şi în general politicienii, dacă nu prea au succes în demersurile de zi cu zi, găsesc tot felul de temeiuri pentru a se face interesanţi şi cred că aşa putem să explicăm şi această comisie.”, a declarat președintele.

Citește și: STUDIU Poluarea ne provoacă sinuzită cronică

Întrebat dacă și șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, ar putea fi obligată să dea declarații în fața comisiei, președinte a spus că unii pot fi obligați, în timp ce alții nu pot fi obligați. Aceștia din urmă, însă, ar putea merge pentru a da declarații cu scopul de a se stabili adevărul.

”Anumite persoane pot fi obligate prin lege, alții pot face declarații, cei care nu pot fi obligați, pentru a ajuta la aflarea adevărului. Așa putem să numim și această comisie, unii politicieni vor să fie interesanți.”, a adăugat Iohannis.

Întrebat despre întâlnirea din 2009 la care au participat Laura Codruţa Kovesi şi Florian Coldea, preşedintele Iohannis nu a dorit să comenteze.

Citește și: Candidează la președinția țării și au apărut poze cu ea goală / FOTO HOT

"Eu nu am fost în acest cerc intern care s-a întâlnit şi, cum nu am fost acolo, nu am ce comenta. (...) Eu cred că aceste lucruri vor fi lămurite de această comisie parlamentară", a spus şeful statului.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.