Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis s-a pus pe numărat ELEFANȚII în ședința de Guvern

Klaus Iohannis Sorin Grindeanu guvern

Președintele Klaus Iohannis nu a lăsat presa să părăsească ședința de Guvern până nu a precizat că „sunt doi elefanţi în încăpere” - ordonanţa de graţiere şi ordonanţa de modificare a codurilor penale - și că nimeni nu vorbește despre ei.

Ce se discută în ședința de Guvern unde participă și Klaus Iohannis

„Cunoaşteţi povestea că este un elefant în încăpere, dar nu se vede. Sunt doi elefanţi - ordonanţa de graţiere şi ordonanţa de modificare a codurilor penale. Evident că şi despre acestea am discutat cu domnul prim-ministru mai de dimineaţă, iar domnia sa mi-a spus că discuţia avusese loc deja cu anumiţi colegi din Guvern şi că nu vor fi puse pe ordinea de zi suplimentară aceste două chestiuni privind graţierea şi modificarea codurilor”, a afirmat Iohannis. 

El a precizat că premierul s-a angajat ca aceste două acte normative să nu fie băgate peste noapte în nicio şedinţă de Guvern. 

„S-a angajat (premierul - n.r.) ca aceste chestiuni să nu fie băgate peste noapte în nicio şedinţă de Guvern, ci imediat ce documentele vor fi clarificate, evident, sub conducerea ministrului Justiţiei, a doamnei ministru de Interne şi a doamnei ministru delegat pentru Afaceri Europene să fie puse în transparenţă, adică, mai clar, să fie date spre consultare tuturor entităţilor prevăzute de lege: CSM, organizaţii profesionale, organizaţii ale judecătorilor şi, bineînţeles, opiniei publice. Înainte să ajung eu la Guvern, domnul prim-ministru analizase cu maximă responsabilitate aceste chestiuni şi aşa a fost posibil ca în 20 de minute sau cât am stat noi doi împreună să ajungem la consens, fiindcă amândoi şi, evident, toţi membrii Guvernului dorim să consolidăm statul de drept şi atunci o parte importantă este respectarea normelor şi, nu în ultimul rând, respectarea românilor şi a societăţii civile care, cu toţii, vă asigur sunt foarte interesaţi de aceste speţe”, a adăugat şeful statului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.