Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis s-a SUCIT: A invitat la Cotroceni politicienii cu dosare penale

administratia prezidentiala

Preşedintele Klaus Iohannis a invitat politicienii cu dosare penale la recepţia de 9 mai, deşi, la festivitatea de anul trecut, a făcut un titlu de glorie din faptul că nu a chemat la Cotroceni oameni politici cu probleme în justiţie. Confirmarea că preşedintele Senatului şi cel al Camerei Deputaţilor au fost invitaţi la Cotroceni, la recepţia de 9 mai, a venit chiar de la Liviu Dragnea.

Administrația Prezidențială, atac virulent la Guvern

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Mădălina Dobrovolschi, a justificat invitarea lui Liviu Dragnea şi a lui Călin Popescu Tăriceanu la recepţia de 9 Mai de la Palatul Cotroceni prin faptul că la baza alcătuirii listei de invitaţi a stat un alt principiu decât cel de la 1 Decembrie.

„Dacă îmi permiteți, nu voi face niciun fel de comparație între un eveniment și altul, pentru că rostul acestei declarații de presă este să vă prezint actualele evenimente aflate pe agenda dlui președinte. Pot să fac precizări și să vă spun că de această dată lista a fost extinsă, pentru a satisface un principiu, o reprezentare cât mai largă atât la nivelul instituțiilor statului, cât și din alte zone, ceea ce înseamnă societate românească, educaţie, cultură, sănătate, economie. O să vedeţi că va fi foarte multă lume şi vă asigur că această curte a Palatului Cotroceni este suficient de mare pentru a găzdui pe toată lumea”, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Admninistrației Prezidențiale.

Ea a fost întrebată şi dacă au fost impuse criterii de integritate pentru invitaţi. 

„Nu voi compara lista de acum cu altă listă pentru că sunt evenimente diferite. Vă asigur că preşedintele României nu face niciodată rabat de la principii, pentru că nu este o chestiune pe care doar domnul preşedinte o crede. Trebuie să avem în spaţiul public şi mai ales la nivelul funcţiilor importante în stat nişte criterii de moralitate care să fie respectate de toată lumea. (...) Acum vorbim despre un alt principiu care a stat la baza acestei liste, a fost acela pe care l-am menţionat deja - o reprezentare cât mai largă a întregului spectru politic şi a conducerii instituţiilor statului”, a arătat purtătorul de cuvânt al şefului statului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.