Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis spune cum a ajuns să-i invite, la Palatul Cotroceni, pe marii săi DUȘMANI, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu: 'Am luat lista'

Inquam Photos / Octav Ganea
Iohannis Dragnea Tariceanu Cotroceni

Ziua Naţională ar trebui să fie una a împăcărilor, dar 1 Decembrie a ajuns să se transforme într-un întreg război. Dacă anul trecut, Klaus Iohannis nu i-a invitat pe Călin Popescu Tăriceanu și Liviu Dragnea la paradă pe motiv că sunt penali, acum, şeful statului şi-a schimbat optica. I-a invitat pe cei doi, dar a fost refuzat de şeful Senatului, dar şi de cel al Camerei Deputaţilor. Iohannis a şi explicat cum a ajuns la o asemenea decizie

Citește și: Declarații inedite ale ministrului Muncii: „Noi n-am spus niciodată că prin acest transfer de contribuții cresc salariile”

"Anul trecut nu am invitat pe toată lumea. Am vrut să subliniez că există oameni care după părerea mea au probleme care sunt foarte mari, însă am constatat în acelaşi timp că românii îşi doresc ca la conducerea statului să existe o bună înţelegere. Acum, nu întotdeauna este posibilă această bună înţelegere, dar anul acesta de Ziua Naţională am hotărât să invit oamenii după funcţii, după merite. De exemplu, dacă cineva a fost ales parlamentar, are un merit că a convins un număr de alegători. Deci, una peste alta, am luat lista de protocol aşa cum există ea şi am invitat pe toată lumea", a spus Iohannis.

Citește și: UBER face o mutare fulger: Cu ce mare producător de mașini a bătut palma și ce plănuiesc cei doi giganți

Iohannis s-a enervat şi din cauza faptului că s-a întârziat proiectul legislativ care a vizat achiziţionarea rachetelor Patriot. "Am fost foarte neplăcut surprins când într-o comisie trebuia discutat ceva vital pentru securitatea naţională. Un grup de parlamentari nu a vrut să meargă acolo. A fost nepotrivit. Când va ajunge la mine, această lege va fi promulgată şi merge mai departe", a mai spus Iohannis.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.