Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis spune cum a salvat-o Kovesi de demisie: 'Acum nu mai sunt profesor, ci președinte'

www.mediafax.ro
iohannis kovesi

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că, dacă CNATDCU a hotărât că şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, nu a plagiat în teza sa de doctorat, atunci el ia această decizie "de bună".

"Nu mai sunt profesor, ci sunt preşedinte şi în calitate oficială vă spun că de această chestiune competenţi sunt cei din CNATDCU. (...) Dacă CNATDCU a luat decizie de neplagiat, atunci iau această decizie de bună", a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Citește și: DEZASTRU!!! Ne-au vandut pana in 2023!

Consiliul general al CNATDCU a decis pe 8 decembrie că procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, nu a plagiat în lucrarea sa de doctorat.

''Prin urmare, comisia de lucru a propus să nu fie retras titlul de doctor, (...) iar în baza regulamentului de organizare şi funcţionare Consiliul general al CNATDCU a decis să transmită ministrului Educaţiei propunerea de a nu se retrage titlul de doctor al doamnei Laura Codruţa Kovesi", a declarat la acea dată Mircea Bob, vicepreşedinte CNATDCU.

___

“In calitatea mea de profesor cred ca este totusi o foarte mare problema daca un elev copiaza, daca cineva care isi scrie lucrarea de doctorat copiaza mi se pare o problema proportional mai mare si se numeste plagiat. Oriunde in lume, cineva care este prins, cineva dintre politicieni, care este prins ca a copiat si numai trei randuri si a plagiat este obligat, prin clasa politica, sa se retraga din politica”, a spus Iohannis în 2014 în campania electorală prezidențială.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.