Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis: Statul paralel - o glumă: Este vorba de persoane care se victimizează pentru a acapara puterea

Inquam Photos / Octav Ganea
Iohannis Dragnea Tariceanu Cotroceni

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că statul paralel este "o glumă proastă", afirmând că există câteva persoane care inventează astfel de concepte, deoarece doresc să acapareze toată puterea.

"Este o glumă destul de proastă asta cu statul paralel şi sper să înţeleagă şi românii că de fapt nu există niciun stat paralel, dar există câteva persoane care vor să acapareze toată puterea şi care pentru a face acest lucru se victimizează şi inventează astfel de concepte. În România nu a existat şi nu există un stat paralel. Este un concept care vine din ţări cu sisteme relativ nedemocratice şi nu are rost să facem paralele", a spus Iohannis după ce a participat la dezbaterea "Oraşele României la 100 de ani de la Marea Unire. Un viitor smart pentru Ploieşti", organizată la Universitatea Petrol - Gaze, conform Agerpres.

Iohannis a reiterat că persoanele cu probleme penale nu trebuie să se afle în conducerea statului. "Ştiţi foarte bine cum o văd şi cum am expus-o public încă din toamna anului trecut, când am spus foarte clar că este greşit ca în conducerea statului să ajungă oameni cu probleme penale, fiindcă acesta este rezultatul: ei ajung acolo şi vor să-şi apere pielea proprie, şi nu pielea românului şi atunci apar astfel de situaţii de tip circ, când oameni în toată firea vin şi statuează prostii de tipul statului paralel, se victimizează şi aşa mai departe, când de fapt scopul lor este doar de a-şi proteja propria persoană", a afirmat Iohannis.

El a explicat că există diferenţe majore de abordare între putere şi opoziţie, dar că acest lucru nu înseamnă stat paralel. "Există însă, într-adevăr, diferiţi centri care promovează concepte politice diferite şi dacă stăm să judecăm bine, atunci avem forţe politice care sunt la putere şi forţe politice care sunt în opoziţie. Este clar că există diferenţe majore de abordare între aceştia, dar asta nu înseamnă că avem de-a face cu un stat paralel. Avem abordări politice diferite şi atâta vreme cât avem o democraţie vie în România, acest lucru mie mi se pare ok", a completat şeful statului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.