Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis: Sunt dispus să merg mult mai departe cu ajutorul acordat R.Moldova, dacă situația o impune (video)

Inquam Photos / George Calin
Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, la Varșovia, că România nu are informații de acțiuni „iminente” în Republica Moldova și că statul român este dispusă să ajute Chișinăul „în orice scenariu”.

„A existat tot timpul o presiune (rusă, n.red.) asupra Moldovei pentru a induce nesiguranta si instabilitate in Moldova si in politica moldoveana. Nu avem informatii acum ca actiuni practice ar fi iminente, dar nu trebuie sa subestimam importanta acestor atacuri informationale.

Oamenii din Moldova se simt amenintati, se simt in nesiguranta daca afla despre astfel de intentii si cred ca aici Romania si romanii joaca un rol foarte important, sa le dam asigurari cetatenilor din Republica Moldova, sa inteleaga ca suntem alaturi de ei nu numai cu vorba, ci si cu fapta, cu carburant, cu lemn, cu bani, cu consultanta si cu multe alte lucruri.

Romania e dispusa sa sprijine Moldova in orice scenariu. Cum va arata acest sprijin depinde de evolutia perioadei geopolitice. Momentan ii sprijinim cu electricitate, gaze, ii ajutam sa reformeze institutiile, dar eu personal sunt dispus sa mergem mult mai departe daca situatia o va impune”, a declarat șeful statului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.