Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis vorbește despre demisie: Ai greșit, pleci

iohannis pupitru

Klaus Iohannis a vorbit despre demisie la 100 de zile de la învestirea în funcția de președinte al României. El îi avertizează pe politicieni că dacă greșesc grav, vor pleca din funcțiile pe care le dețin

”Voi urmări cu atenție soluția legislativă pentru a asigura votul românilor din diaspora. Cea mai mare restanță rămâne modul în care Parlamentul judecă cererile justiției. Partidele nu onorează cererile justiției. E o pierdere a legitimății, iar efectele depășesc momentul unui vot.

Despre politicienii suspectati de coruptie si fuga de justitie exista o proba pe care daca nu o treci nimeni nu te poate ajuta.

E vorba de integritatea personala si nu se poate mima oricate incercari ai face. In politica, daca ai gresit grav, demisionezi. Asa cum a aratat votul din noiembrie, oamenii asteapta de la cei alesi o alta conduita.

Electoratul va evalua si sanctiona aceste lucruri la vot.

Inteleg si impartatsesc supararea oamenilor care s-au saturat sa vada ca cei alesi au uitat in slujba cui sunt. Inteleg si dorinta unora de actiuni rapide si radicale pe termen scurt.

In democratie nu poti rezolva insa un abuz cu un alt abuz si nu poti schimba comportamente cu forta. S-a mai incercat, de catre toate partile. Stim cu totii ce a iesit, un razboi al tuturor impotriva tuturor.

Cine nu invata din lectiile istoriei e condamnat sa repete trecutul. Schimbarea clasei politice si a mentatiltatilor e un proces de durata, dar care parea imposibil acum cateva luni, iar azi e inceput.

Rezistenta la schimbare e primul semn ca se intampla. Daca ramai ferm in respectarea Constititutiei, Constitutia va prevala

Acestea sunt crezurile mele. Romanii trebuie sa stie ca reperul meu e litera si mai ales spiritul Constitutiei.” , a spus Iohannis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.