Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Klaus Iohannis vrea un premier SOLID, energic, nu unul timid, plutind pe o frunză pe apă'

facebook.com
iohannis ciolos

Analistul politic, Cozmin Gușă a explicat de ce Dacian Cioloș se comportă ca și cum ar fi în campania PNL, deși nu este candidat.

"E și simplu și complicat. Sub o aparență a simplității, a modestiei sau a corectitudinii, ascunde lucruri îmbârligate și se poate ghici în spatele acestei imagini o anumită serie de contorsiuni profesionale sau personale pe care el le suferă ca om, ca individ, ca profesionist. Mi-e greu să-l clasez undeva. Uzează mult prea mult pe gesturi de imagine gratuită, cum ar fi mersul în vizită oficială cu o cursă de linie, la clasa Economic, care este o exagerare inutilă pentru un prim-ministru de talia unei țări ca România. Sau vizita oficială în China, la bordul Turkish Airlines, de nu mai știau chinezii ce țară e România, fosta lor parteneră puternică din Europa. Sau apariția în gecuțe de-astea de fâș, care se găsesc la orice colț de stradă, ca să sugereze modestia, în condițiile în care el nu este un om sărac, ci un om care a câștigat foarte mult timp, foarte mulți bani. Aceste falseturi pe care le văd la nivelul lui Dacian Cioloș, mie, ca observator, și ca mine or fi mulți, îmi sugerează o anumită nesinceritate a demersului. Asta pe lângă timiditatea de a-și asuma un parcurs politic pe care el îl arată. Ambele - falseturile și timiditatea – vin în dezavantajul său de a fi nominalizat pentru că și jocul internațional s-a complicat. Jocul lui Cioloș era bun atâta timp cât era posibil ca prim-ministrul să fie sugerat din alte cancelarii.", a spus consultantul politic pentru EVZ.ro.

Citește și: 'Dacian Cioloş NU LE POATE SATISFACE pe Clotilde Armand și Alina Gorghiu'

Cozmin Gușă a dezvăluit și care este prototipul premierului dorit de președintele Klaus Iohannis.

"Ultimele evenimente internaționale, de la alegerile din SUA și dispariția establishmentul democrat din zona de putere, până la pericolul în care se află România într-un univers concentrationar de sorginte rusească , îl face atât pe Klaus Iohannis, cât pe participanții la jocurile de putere la vârf, să se gândească la un prim-ministru solid, energic , și nu la un prim- ministru timid, care, așa, plutind pe o frunză pe apă, să ajungă la guvernare și să nu poată să exercite autoritate politică. Dacian Cioloș, în acest joc pe care îl face, sugerează un lucru de care i-ar fi frică și lui Klaus Iohannis, și altora: lipsa de autoritate politică asupra structurilor perfecte, imperfecte și crocodililor sau balaurilor care sunt acolo. În momentulul în care ajungi într-o astfel de poziție trebuie să sugerezi și autoritatea necesară, pentru ca cei care vor să te conteste să se gândeacă de trei sau patru ori până să facă asta, în așa fel încât jocul administrativ să aibă o anumită fluență. Jocul internațional în care România este angrenată și ultimele poziții ale lui Iohannis au fost clare - este un joc de consolidare a autorității naționale în fața partenerilor străini.", a mai declarat Cozmin Gușă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.