Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kovesi, explicații despre OUG 13 și înregistrarea BOMBĂ: 'Îmi asum ce au făcut procurorii DNA'

kovesi

Laura Codruța Kovesi le ia apărarea procurorilor în cazul Ordonanței 13. Șefa DNA a declarat pentru Ziare.com că "dosarul a fost înregistrat ca urmare a unei plângeri penale".

"Acum considerati ca ati gresit in cazul OUG 13, dumneavoastra personal si procurorii de caz?

In niciun caz. Nici eu, nici procurorii. Dosarul a fost inregistrat ca urmare a unei plangeri penale cu care am fost sesizati. La primele verificari s-a constatat ca ea nu intrunea conditiile prevazute de Codul de procedura penala, s-a restituit pe cale administrativa pentru a fi completata, persoana care a facut plangerea a revenit.

Citeste si: Kovesi, acuzată că a oprit un dosar în care apărea fostul soț. REACȚIA șefei DNA

Noi am primit o plangere penala pe care, potrivit legii nu o putem refuza, am inregistrat-o, a fost repartizata unor procurori. In conformitate cu practica ICCJ, noi trebuie sa facem o minima ancheta efectiva. Nu putem primi o plangere si sa scriem pe ea 'nu se dovedeste'. Trebuie sa facem un minimum de verificari, ceea ce s-a intamplat si in acest caz. S-au facut niste audieri de martori, s-au ridicat niste inscrisuri.

In situatii similare, DNA a procedat la fel. Sunt 3 dosare solutionate in ultimii 5 ani in care s-a facut plangere pe acea stare de fapt, s-a inregistrat, s-au facut verificari, dupa care s-a dat solutie. Starea de fapt fiind suspiciunea comiterii unor fapte penale, legate de adoptarea unui act normativ.

Dar sa fie clar: noi nu am investigat oportunitatea adoptarii unui act normativ. Noi am verificat anumite infractiuni care s-au comis in legatura cu pregatirea si elaborarea unor acte normative. Oportunitatea actului normativ nu era treaba noastra.

Citeste si: Kovesi vorbește în PREMIERĂ despre 'sufrageria lui Oprea'. Ce spune șefa DNA

Dar in situatii similare s-a procedat la fel. Noi am respectat dispozitiile legale. La momentul in care CCR s-a pronuntat, acel dosar avea deja solutie data la DNA. Este imposibil sa ii ceri unui procuror sa prevada ce dispozitie dintr-o lege va fi declarata neconstitutionala.

Pe inregistrare sunteti auzita spunand ca va asumati ancheta OUG 13. Daca ati spus asta, ce va asumati?

Este un fragment scos dintr-un context mai larg in care spun ca imi asum ceea ce au facut procurorii DNA, in sensul ca au respectat legea in totalitate.", a spus sefa DNA pentru Ziare.com.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.