Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kovesi are cale liberă către un nou mandat de şef al DNA: Cec în alb de la cel mai înalt nivel

laura codruta kovesi

Se pare că Laura Codruţa Kovesi nu are rival pentru un nou mandat de procuror şef al DNA. Activitatea din ultimul mandat a convins-o pe Raluca Prună. Ministrul Justiţiei are doar cuvinte de lauda la adresa actualei şefe a instituţiei care a băgat frica în politicieni.

Citeşte şi: Ministrul Justiţiei face marele anunţ: Criterii drastice pentru numirea noilor procurori

"Eu mă uit și în afara societății românești și constat, vorbesc de d-na Kövesi, care a primit, de pildă, anul acesta premiul Reader’s Digest, recunoaștere din partea unor instituții și a unor persoane care nu sunt din România. Cred că asta este o confirmare a unor persoane care nu au niciun fel de interes, n-au niciun fel de raportare emoțională. Și atunci, de ce am fi ipocriți, dacă lucrurile sunt așa? Cred că avem multe de făcut în România și ar trebui să fim mai scrupuloși cu privire la alte lucruri și să nu pretindem să ne jucăm de-a procedura atunci când pur și simplu nu e necesară și când e absolut legal să reînvestești pe cineva", a spus Raluca Prună pentru revista22.

Citeşte şi: Alarmă în Uniunea Europeană: Grecia a reintrat în recesiune

Acuzată de lumea politică de faptul că instituţia pe care o conduce abuzează de arestări preventive, Laura Codruţa Kovesi e apărată de Raluca Prună. "Nu mi se pare că DNA a abuzat de arestări preventive și este adevărat că raportul politic, care a trecut prin colegiul de comisari și este adoptat de Comisie la nivel politic, nu vorbeşte despre arestul preventiv. Există însă și un raport tehnic, în care se vorbește despre arestul preventiv și despre faptul că au existat voci în societate a căror opinie este că se abuzează de arestul preventiv. Însă cine citește raportul tehnic și nu scoate din context acest paragraf și citește întreaga secțiune care se referă la dreptul la un proces echitabil în general poate să constate că, de fapt, Comisia redă numai fapte și niște reticențe ale societății, pentru ca apoi să conchidă că arestul preventiv nu este decis de un procuror, ci este întotdeauna confirmat de un judecător. Așa că nu sunt motive să ne îngrijorăm în privința asta. Nu putem spune că s-a abuzat de arestul preventiv. Forța de coerciție a statului, îmi pare rău că trebuie s-o spun, în anumite situații în care, repet, un procuror propune și un judecător dispune, în condiții de legalitate, după lege, propria conștiință și mai ales după probele din dosar, înseamnă şi arest preventiv. Are însă garanția pe care o conferă un judecător independent", a mai spus Prună pentru sursa citată.

Citeşte şi: Ce spune Ion Cristoiu despre demiterea şefului ANAF: 'A fost dat afară de binomul SRI-DNA'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.