Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kovesi, atac la poliție și la un ministru: 'Să ne explice Interpolul'/ VIDEO

captura Europa FM
Kovesi

Laura Codruţa Kovesi este în conflict total cu Poliţia. Şefa DNA este nemulţumită de tăcerea Ministerului de Interne pe subiectul dispariţiei lui Sebastian Ghiţă, dar şi de faptul că poza lui Sebastian Ghiţă nu apare pe site-ul Interpol.

"Ni s-a spus că e doar faza de urmărire penală şi se bucură de prezumţia de nevinovăţie, ceea ce nu contest. Dar în situaţii similare pozele au fost afişate. Să ne explice Interpolul de ce poza acestui incupat nu a fost afişată", a declarat Kovesi la Europa FM.

Vezi şi: Șefa DNA, atac fără precedent la adresa ministrului Justiției: 'Mă așteptam'

Şefa DNA a mai afirmat că nu suspectează pe nimeni că l-a ajutat pe Ghiţă să fugă, că nu pune la îndoiala buna credinţă a unor funcţionari, dar critică dur modul în care a acţionat poliţie.  "Este prima data când cineva pierde o persoană din filaj şi nu-l găseşte, în dosarele DNA", a mai declarat Kovesi, precizând că s-a aflat abia după 16 ore că Ghiţă a dispărut.

Întrebată dacă CSAT ar trebui să intervină în acest caz, Kovesi a refuzat să se pronunţe concret, însă a susţinut că alte instituţii nu trebuie să facă treaba Poliţiei Române.

"Aţi văzut vreo declaraţie publică a şefului Poliţiei, a ministrului de Interne, vreun anunţ despre ce fac, ce măsuri iau, ce resurse alocă pentru prinderea acestui inculpat?", a întrebat Laura Codruţa Kovesi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.