Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kovesi dă semnalul: NIMIC nu mai e sigur!

coruptie

Foarte multe mesaje ascunse date ieri de procurorul-șef al DNA în cadrul interviului dat pentru Agerpres. Unul din cele mai importante dintre aceste avertizări se referă la modul de ascundere a bunurilor provenite din acte de corupție. În ultimii ani milioane de EURO au luat calea băncilor vest-europene sau din paradisurile fiscale în speranța unor vremuri mai bune în țară, însă acum DNA le dă cea mai proastă veste - știm unde aveți banii și e doar o chestiune de timp până îi recuperăm.

La întrebarea țintită a reporterului cu privire la bunurile depozitate în bănci în afara hotarelor naționale, Laura Codruța Kovesi a indicat că numărul comisiilor rogatorii a crescut și că prin intermediul acestora s-au descoperit și se descoperă bunuri și valori pe care ulterior se pune poprire.

”AGERPRES: Câte comisii rogatorii aţi solicitat în acest an?

Laura Codruţa Kovesi: Numărul comisiilor rogatorii a crescut în acest an. Sunt peste 60 de solicitări pe care le-am transmis în general colegilor din statele membre ale Uniunii Europene, dar şi din afara UE. Din investigaţiile noastre, de foarte multe ori rezultă că anumite părţi ale activităţii infracţionale s-ar fi desfăşurat în străinătate, dar de foarte multe ori prin aceste comisii rogatorii încercăm să identificăm bunuri şi valori care pot fi supuse sechestrului.”, susține procurorul-șef al DNA în acel interviu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.