Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kovesi, despre scandalul înregistrărilor din DNA: Ce spune despre înregistrările în care ar fi cerut să se ajungă la Grindeanu

Inquam Photos / Octav Ganea
laura codruta kovesi Inquam Photos

Procurorul șef al DNA Laura Codruța Kovesi a vorbit duminică, într-un interviu pentru ziare.com, despre scandalul controversat care o vizează. Amintim că ea ar fi fost înregistrată în timp ce i-ar fi cerut unui subordonat să ajungă la „premier” cu ancheta pe care o efectua, adică la Sorin Grindeanu.

Kovesi, primul interviu despre Dragnea: Declarații de ULTIMĂ ORĂ despre dosarul Tel Drum

„Nu sunt autentice, sunt prelucrate. Sunt pasaje dintr-o discuție pe care am avut-o în cadrul unei ședințe de lucru desfășurate în interiorul DNA. Ceea ce s-a prezentat la TV sunt pasaje prelucrate. Sunt anumite afirmații pe care nu le-am făcut. (...) Acea ședință a fost una de lucru, operativă, în care s-a discutat situația dosarelor aflate pe rolul unei secții a DNA. Nu s-au discutat chestiuni publice, ci anchetele și dosarele aflate în lucru. (...) Ceea ce s-a prezentat la TV sunt pasaje prelucrate. Sunt anumite afirmații pe care nu le-am făcut”, a declarat procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție.

„Ceea ce a apărut în spațiul public nici măcar nu respectă cronologia ședinței. Au fost amestecate fraze și propoziții dintr-o parte a ședinței, cu fraze și propoziții din altă parte. Și există expresii și fraze pe care nu le-am folosit”, susține șefa DNA, referindu-se la termeni precum ”manca-ți-aș", "curul pe dosare", "decapați".

Carbohidraţii care AJUTĂ în procesul de slăbire

Întrebată dacă i-a cerut procurorului Jean Uncheșelu să îl ia ca țintă pe premierul de atunci, Grindeanu, Laura Codruța Kovesi a respins vehement.

„Nu discutam la sedinta despre tinta. Nu ne propunem sa anchetam anumite persoane care au anumite functii sau anumite averi. Noi discutam dosarele pe care le avem in lucru, verificam fapte si incercam sa adunam probe. In cadrul acelei sedinte, eu nu am cerut niciunui procuror sa faca o ancheta cu privire la o anumita persoana. Am discutat dosarele care erau deja in lucru.”, a mai spus Laura Codruța Kovesi.

Cât privește expertiza înregistrării, „în cadrul dosarului penal s-a dispus o expertiză tehnică. Nu pot să dau detalii, pentru că ea va constitui probă la dosar”, a adăugat Laura Codruța Kovesi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.