Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kovesi și Augustin Lazăr, vizită surpriză la Ministerul Justiției

Ultima Ora breaking news

Discuții cruciale la Ministerul Justiției! Procurorul șef al DNA Laura Codruța Kovesi și procurorul general al României Augustin Lazăr au ajuns în această dimineață la sediul Ministerului Justiției pentru a discuta cu ministrul Tudorel Toader despre misiunea de evaluare a experților Comisiei Europene în ceea ce privește Mecanismul de Cooperare și Verificare aplicat României. Laura Codruța Kovesi a refuzat să facă declarații în fața jurnaliștilor despre prezența sa în casa lui Oprea în seara alegerilor prezidențiale din 2009.

„Nu fac declarații. Mulțumesc frumos!”, a spus Kovesi.

UPDATE: La discuții participă și ministrul Afacerilor Europene, Ana Birchall.

O discuție telefonică purtată de liderul Chinei ar putea schimba ordinea în Coreea de Nord

Amintim că Tudorel Toader a declarat duminică seara la Antena 3 că nu a vorbit cu șefa DNA Laura Codruța Kovesi despre celebra seară a alegerilor de acasă de la Gabriel Oprea.

„Nu am vorbit cu Kovesi. Eu nu dau telefoane și nu rezolv prin întrebări, discutăm instituțional. Nu exclud posibilitatea să se facă o anchetă. (...) E un articol 16, care vorbește de egalitatea cetățenilor în fața legii. Un magistrat nu poate fi chemat la comisia parlamentară în legătură cu modul în care a rezolvat o cauză. Dar, când ies din sfara de competență, poate fi chemat”, a declarat ministrul Justiției.

Declarația ministrului a venit în contextul în care procurorul general al României, Augustin Lazăr, a susținut că magistraţii pot fi audiaţi doar de către alţi magistraţi şi că, în opinia sa, aceştia nu au ce căuta în comisii de genul celei parlamentare de anchetă cu privire la alegerile prezidenţiale din 2009.

„După părerea mea, magistraţii nu au ce căuta în astfel de comisii. Magistraţii pot fi verificaţi şi audiaţi doar în cadrul legal al audierii de către un alt magistrat”, a afirmat procurorul general.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.