Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kovesi NU SCAPĂ: Universitatea de Vest din Timișoara face un anunț despre teza de doctorat

kovesi

Conducerea Universităţii de Vest din Timişoara i-a solicitat Şcolii Doctorale de la Facultatea de Drept, unde Laura Codruţa Kovesi a susţinut teza de doctorat, un punct de vedere asupra lucrării scrise de şefa DNA. Şcoala doctorală de la Drept a mai emis un punct de vedere pe această temă în 2012.

Citeşte şi: Gigi Becali intervine în scandalul momentului: 'Nu am făcut nicio nelegiuire'

Teza de doctorat a Laurei Codruţa Koveşi este reanalizată de Universitatea de Vest din Timişoara. Rectorul UVT, Marilen Pirtea, a declarat că a solicitat Şcolii Doctorale de la Facultatea de Drept un punct de vedere cu privire la doctoratul şefei DNA, urmând ca în funcţie de răspunsul primit să se ia o decizie cu privire la sesizarea Comisiei de Etică, despre care rectorul spune că poate să se şi autosesizeze. Directorul Şcolii Doctorale din cadrul UVT, Otilia Hedeşan, a declarat că Şcoala Doctorală de la Drept are termen până luni să comunice un punct de vedere cu privire la teza de doctorat a Codruţei Kovesi.

Otilia Hedeşan a mai declarat că verificarea tezei lui Kovesi se realizează urmând aceeaşi paşi ca în 2012, când s-a efectuat o verificare, iar Consiliul Naţional de Etică a emis un verdict de neplagiat. „În anul 2012 CNATDCU ne-a solicitat teza doamnei Kovesi. Am trimis-o conform cu originalul, urmând ca ea să fie analizată şi în cadrul Consiliului Naţional de Etică. Dacă vă amintiţi la finalul lunii iunie 2012, CNADTCU a fost desfiinţat. Teza a fost trimisă către Consiliul Naţional de Etică, unde s-a şi dat verdictul”, a declarat directorul Şcolii Doctorale din cadrul UVT.

Vezi și: SURSE: Blaga joacă la rupere. Omul impus în conducerea PNL

Potrivit Otiliei Hedeşan, teza de doctorat a Laurei Codruţa Kovesi a fost analizată şi în 2012 de Comisia de Etică a UVT, care a emis un raport „care nu se pronunţă foarte ferm”. Mai exact, Otilia Hedeşan spune că în raportul Comisiei de Etică a UVT au fost puse sub semnul întrebării pasajele de text care sunt citate din lucrări ale Laurei Lascu, despre care s-a dovedit că e tot Codruţa Kovesi, care semna cu numele de fată.

Întrebată ce răspuns ar putea da Şcoala Doctorală de la Facultatea de Drept, în condiţiile în care s-a pronunţat deja în 2012, Otilia Hedeşan a spus că Şcoala Doctorală de la Drept are acum o altă componenţă „pentru că foarte mulţi colegi s-au abilitat în aceşti ani”. De asemenea, Comisia de Etică din cadrul UVT nu mai este cea din 2012. „Probabil că ideile sunt cele care au fost formulate deja (n.r. de către Şcoala Doctorală de la Drept) şi atunci vom vedea şi cu colegii din noua Comisie de Etică care vor fi paşii. Nu văd motive pentru care nu s-ar putea relua în Comisia de Etică acest subiect”, a declarat Otilia Hedeşan.

Potrivit directoarei Şcolii Doctorale de la Universitatea de Vest, reanalizarea lucrării de doctorat a tezei de doctorat a Codruţei Kovesi s-a realizat în urma verdictului dat de Asociaţia Grupul pentru Reformă şi Alternativă Universitară (GRAUR) din Cluj-Napoca, asociaţie care a emis un comunicat de presă cu titlul: „Confirmăm plagiatul Laurei Codruţa Kovesi”. „Am făcut solicitarea de reanalizare pe baza solicitării făcute de colegii de la GRAUR, care este o asociaţie academică”, a spus Otilia Hedeşan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.