Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kovesi, prima REACŢIE la acuzațiile lui Dinu Pescariu

Inquam Photos / Octav Ganea
kovesi dna

Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi a recunoscut, pentru EVZ, că s-a întâlnit cu Dinu Pescariu, în biroul său, după ce acesta i-a solicitat o audiență. Kovesi susţine că întâlnirea a avut loc în 2014, după ce fostul tenismen i-a mărturisit că vrea să discute despre unele date cu privire la dosarul Microsoft.

Citeşte şi: DEZVĂLUIRI: Gabi Oprea, întâlnire nocturnă cu Mihai Tudose (presă)

"La data de 21 iulie 2014, persoana menţionată în cererea dvs. (Dinu Pescariu - n.red.) a solicitat, în scris, să fie primită în audienţă de procurorul şef al D.N.A. pentru a discuta în legătură cu domeniul de activitate al instituţiei pe care o conduce.

Din nota de audienţă a întâlnirii reiese că petentul a menţionat că a aflat din informaţiile vehiculate în spaţiul public că D.N.A. a deschis o anchetă referitoare la dosarul „licenţelor Microsoft” şi, ca urmare, a menţionat că doreşte să se prezinte la procuror şi să discute despre eventuala sa implicare în acel dosar.

Întrucât dosarul era înregistrat la Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie, fiind în lucru, petentul a fost îndrumat să se prezinte la procurorul de caz pentru a-i prezenta acestuia toate aspectele legate de caz", se spune în răspunsul oferit de DNA jurnaliştilor de la EVZ.

Pe de altă parte, șefa DNA, Laura Codruța Kovesi susține, prin biroul de presă, că procurorii nu au competențe să semneze Hotărâri de Guvern.

Dinu Pescariu a susținut într-un interviu acordat recent pentru România TV că Laura Codruța Kovesi ar fi semnat un HG din 2008 prin care ar fi primit anumite facilități în Microsoft .

"Există o HG din 2008 cu semnătura dnei Kovesi pe ea?...Mă gândesc că da...are legătură cu licitaţiile pentru Microsoft?... Eu aşa zic...Vă explicaţi de ce partea aceea nu e cercetată?Păi îmi pun şi eu aceeaşi întrebare. De exemplu, că s-ar fi făcut totul cu avizul lui Băsescu şi mulţi bani din dosarul ăsta şi banii pentru licenţe au fost folosiţi în campania prezidenţială...fiţi sigură de treaba asta. Nu pot să vorbesc acuma mai departe de ce v-am spus mai devreme", susţinea Pescariu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.