Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kremlinul este nedumerit de declaraţiile contradictorii venite de la Casa Albă

kremlin, casa alba

Kremlinul a afirmat miercuri că există declaraţii contradictorii din partea Casei Albe în legătură cu noile sancţiuni aprobate de Congresul SUA împotriva Rusiei, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Secretarul de stat american Rex Tillerson a afirmat că el şi preşedintele Donald Trump nu consideră că noile sancţiuni "vor fi de ajutor în cadrul eforturilor" diplomatice cu Rusia. Cu toate acestea, Casa Albă a anunţat că Trump intenţionează să semneze "foarte curând" legea privind înăsprirea sancţiunilor împotriva Rusiei.

Citeşte şi: Rex Tillerson avertizează că există riscul unui CONFLICT DESCHIS între SUA şi China

Întrebat în legătură cu declaraţiile lui Tillerson, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dimitri Peskov, le-a spus jurnaliştilor: "Nu am auzit astfel de declaraţii. Observăm că există o anumită contradicţie în declaraţiile Casei Albe. Fără îndoială, este important că preşedintele Statelor Unite se gândeşte la situaţia actuală şi la perspectivele pentru relaţiile bilaterale", a adăugat el.

Noile sancţiuni economice au fost aprobat săptămâna trecută aproape cu unanimitate de voturi de cele două camere ale Congresului american. Rusia a ripostat impunând o reducere drastică a numărului personalului, diplomatic şi tehnic, al misiunilor americane de pe teritoriul său.

Pe de altă parte, referindu-se la situaţia din Siria, Dimitri Peskov le-a declarat jurnaliştilor că cetăţenii privaţi ruşi care luptă alături de forţele proguvernamentale din Siria sunt voluntari şi că Ministerul rus al Apărării nu are nicio legătură cu ei.

După ce a criticat preţul exorbitant, Trump a obţinut o reducere substanţială pentru noile aparate Air Force One

"Dacă există cetăţeni ruşi în Siria ca voluntari, ei nu au nimic de-a face cu statul", a spus Peskov.

Potrivit Reuters, numărul deceselor în rândul soldaţilor şi a contractanţilor privaţi ruşi din Siria se ridică la cel puţin 40 în 2017, o cifră mult mai mare decât datele oficiale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.