Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kremlinul îi dă dreptate lui Trump: Relaţiile ruso-americane au ajuns la un nivel 'foarte periculos'

AFP
rusia sua

Kremlinul s-a declarat vineri de acord cu afirmaţia preşedintelui SUA, Donald Trump, care a spus în ziua anterioară că relaţiile ruso-americane au scăzut la un nivel 'foarte periculos', relatează agenţiile AFP şi Reuters, conform agerpres.

'Împărtăşim deplin această opinie. Pericolul provine din deficitul de cooperare şi de colaborare în domenii vitale pentru ţările şi popoarele noastre', a declarat în faţa presei purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Citeşte şi: ATAC la securitatea naţională. Donald Trump este EXASPERAT de 'CÂRTIŢELE' de la Casa Albă

'Am spus de mai multe ori că toată această poveste (despre ingerinţa rusă în alegerile prezidenţiale americane) este total absurdă şi fără fundament', a completat el, în contextul în care această ingerinţă este unul dintre motivele principale invocate de Congresul de la Washington pentru noua serie de sancţiuni împotriva Rusiei.

Donald Trump a promulgat legea ce instituie aceste sancţiuni, ce vizează în special sectorul energetic, dar a precizat că nu este pe deplin de acord cu noile măsuri, întrucât în opinia sa ele riscă să apropie China, Rusia şi Coreea de Nord.

El a acuzat totodată Congresul că are o contribuţie în deteriorarea relaţiilor cu Rusia. 'Relaţiile noastre cu Rusia sunt la un minim istoric foarte periculos. Puteţi mulţumi Congresului, sunt aceiaşi oameni care se dovedesc incapabili să ne dea o asigurare de sănătate', a scris preşedintele american joi pe Twitter.

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov şi secretarul american de stat Rex Tillerson, care au avut joi o convorbire telefonică, se vor întâlni în acest weekend în Filipine

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.