Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kremlinul reacţionează ferm la ultimele declaraţii venite de peste ocean

reuters
siria

Afirmaţiile SUA potrivit cărora guvernul sirian ar pregăti un atac cu arme chimice complică negocierile de pace cu privire la Siria, a declarat miercuri ministrul adjunct de externe rus Ghennadi Gatilov agenţiei de presă RIA Novosti, potrivit Reuters, transmite agerpres.

Washingtonul a ameninţat marţi cu represalii autorităţile siriene în cazul unui alt atac cu arme chimice, în baza unor informaţii provenind de la serviciile secrete despre ceea ce par a fi pregătiri active pe un aeroport sirian, acelaşi care a fost utilizat pentru presupusul atac chimic din 4 aprilie.

Avertisment DUR venit de la Viena. Începe MAREA ISLAMIZARE a Balcanilor!

Gatilov a avertizat SUA împotriva oricăror acţiuni unilaterale în Siria, întrucât acestea încalcă suveranitatea ţării şi nu ar fi motivate de vreo necesitate militară. "Declaraţiile că forţele armate siriene s-ar pregăti de utilizarea armelor chimice reprezintă un nonsens absolut. Nişte presupuneri fără fundament", a afirmat înaltul diplomat rus, adăugând că partea americană nu a prezentat nicio dovadă în această privinţă.

Presupusul atac chimic din 4 aprilie la Khan Shaykhun, în provincia Idlib (nord-vest), soldat cu 88 de morţi, între care 31 de copii, a provocat indignare în numeroase capitale occidentale, care au acuzat regimul lui Bashar al-Assad de acel atac. Respectivul atac a provocat o ripostă militară din partea SUA, care au lansat 59 de rachete de croazieră asupra unei baze aeriene din Siria, marcând astfel prima intervenţie armată a Washingtonului împotriva regimului de la Damasc.

Potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDO), atacul din provincia Idlib a fost al doilea "atac chimic" de la începutul conflictului în 2011, după cel cu gaz sarin, care a făcut peste 1.400 de morţi la o periferie a Damascului în 2013. Moscova şi Damascul resping acuzaţiile occidentale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.