Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kremlinul speră ca Washingtonul să dea dovadă de 'înţeleciune politică' într-o dispută diplomatică cu Moscova

AFP
rusia sua, diplomatie

Kremlinul a afirmat luni că speră că administraţia preşedintelui Donald Trump va găsi ''înţelepciunea politică'' pentru soluţionarea unei dispute diplomatice cu Moscova în legătură cu confiscarea unei proprietăţi diplomatice ruseşti în Statele Unite ale Americii (SUA), relatează agenţia Reuters, potrivit agerpres.

Fostul preşedinte american Barack Obama a ordonat confiscarea a două complexe diplomatice ruseşti şi expulzarea a 35 de diplomaţi ruşi în decembrie 2016, din cauza unei presupuse implicări a ruşilor în piratarea campaniei pentru alegerile prezidenţiale din SUA în 2016, ceea ce Rusia a respins categoric.

Citeşte şi: S-a aflat cine şi de ce a provocat criza fără precedent din Golf. Site-urile qatareze au fost atacate cibernetic (WP)

La rândul său, Rusia a afirmat că prea mulţi spioni americani acţionează la Moscova sub acoperire diplomatică şi a indicat că s-ar putea să-i expulzeze pe unii dintre ei drept represalii în legătură cu incidentul.

Potrivit Moscovei, multe vor depinde de rezultatul unei reuniuni ce va avea loc în cursul zilei de luni la Washington între adjunctul ministrului rus de externe Serghei Riabkov şi subsecretarul de stat american Thomas Shannon.

''Noi însă sperăm că americanii, colegii noştri, vor da dovadă de o oarecare înţelepciune politică şi de voinţă politică'', a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, într-o conferinţă de presă, răspunzând unei întrebări referitoare la dispută.

Peskov a afirmat că orice condiţii prealabile americane la returnarea proprietăţii în cauză vor fi inacceptabile pentru Moscova şi a apreciat că nereturnarea de către Washington a complexelor contravine dreptului internaţional. El a refuzat să discute despre măsurile pe care Rusia le va lua dacă la întâlnirea dintre Riabkov şi Shannon nu se va rezolva disputa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.