Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Tentativă de atac terorist' împotriva unor militari americani la ambasada din Kuweit

soldati americani

Ambasada Statelor Unite în Kuweit a informat duminică seară că ciocnirea dintre un camion de gunoi şi o maşină la bordul căreia se aflau trei soldaţi americani a fost o "tentativă de atac terorist", cum au sugerat cu o zi înainte autorităţile locale, transmite AFP.

"Ceea ce iniţial a apărut ca un simplu accident rutier în care au fost implicaţi trei militari americani în misiune (...) a fost, de fapt, o tentativă de atac terorist", a anunţat ambasada într-un comunicat, precizând că incidentul a avut loc joi şi că soldaţii nu au fost răniţi.

Citește și: A murit celebrul regizor polonez Andrzej Wajda

Ministerul kuweitian de Interne a făcut cunoscut sâmbătă seară că a arestat un egiptean în vârstă de 28 de ani care a încercat să strivească aflat la volanul unui camion de gunoi o camionetă în care se găseau câţiva americani cu scopul de a-i ucide. Ministerul nu a precizat pentru început că a fost vorba despre militari SUA.

Potrivit comunicatului autorităţilor kuweitiene, şoferul avea asupra lui un bilet scris de mână în care depunea jurământ de credinţă grupării jihadiste Stat Islamic (SI) şi "o centură cu o substanţă suspectă că este explozivă, adăugând că pregătea un atac terorist".

Ambasada americană în Kuweit a mai informat că soldaţii l-au salvat pe şofer când camionul său a fost cuprins de flăcări.

În iunie, un kamikaze având legături cu SI a omorât 26 de persoane, aruncându-se în aer într-o moschee a minorităţii şiite din Kuweit, cel mai sângeros atac din istoria acestui mic stat de la Golful Persic, anunță Agerpres.

Ulterior, autorităţile au anunţat că au destructurat trei celule afiliate SI care pregăteau atentate în această ţară, printre care o misiune sinucigaşă împotriva unui loc de cult şiit şi o ţintă a Ministerului de Interne.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.