Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'L'amant double', thrillerul erotic al lui François Ozon, primit bine de festival

cinemablend.com
festival cannes

'L'amant double', thrillerul erotic al lui François Ozon care aminteşte de Brian de Palma, David Cronenberg sau Alfred Hitchcock, a fost primit bine vineri la Festivalul de la Cannes, relatează EFE. "Sunt fan Brian de Palma şi Hitchcock. Ador modul în care De Palma îşi construieşte 'thriller-ele' şi am încercat să fac la fel", a declarat regizorul francez care şi-a prezentat la Cannes filmul aflat în competiţia oficială.

Filmul în care joacă Marine Vacth, Jérémie Renier şi Jacqueline Bisset se bazează pe cartea 'Lives of the Twins', scrisă de Joyce Carol Oates sub pseudonimul Rosamond Smith. Chloé (Vacht) este o tânără care suferă de dureri permanente de stomac iar medicii care cred că sunt de natură mentală îi recomandă să vadă un psihoterapeut, Paul (Renier), cu care începe o relaţie. În curând descoperă că el are un frate geamăn, la rândul său psiholog.

Un subiect care amestecă realitate şi vise. "Ca cineast mi se pare interesant să estompez frontierele dintre realitate şi ficţiune pentru ca spectatorul să-şi pună întrebări despre natura acestor imagini", a declarat François Ozon. Este ceea ce face 'L'amant double', care împinge la extrem jocul oglinzilor şi aduce în scenă fraţi gemeni, un subterfugiu folosit de multe ori în cinematografie, ca în 'Dead Ringers' de David Cronenberg, un film de care Ozon se declară fascinat.

Filmat în scenarii reale amintind de eleganţa rece a 'Fifty Shades of Grey', 'L'amant double' este un thriller mai mult erotic, al cărui prim cadru prezintă interiorul unui vagin şi care pe măsură ce se dezvoltă capătă accente psihologice. O adevărată provocare pentru regizorul unor filme ca 'Swimming Pool' sau 'In the House', care a vrut să amestece genurile pentru a face un film mai ludic decât în mod obişnuit.

Un lungmetraj, inclus în competiţia oficială a celei de-a 70-a ediţii de la Cannes, care sâmbătă îşi încheie proiecţiile cu 'Yoy Were Never Really Here', al regizoarei britanice Lynne Ramsay, cu Joaquin Phoenix în rolul principal, conform Agerpres. Va fi ultimul dintre cele 19 filme în cursa pentru trofeul Palme d' Or al festivalului, pe care îl va decerna duminică juriul prezidat de regizorul spaniol Pedro Almodóvar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.