Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

L. Orban atenționează Cotroceniul: Nu poți să pedepsești cetățenii! Codul Fiscal este bun

ludovic orban

Unora dintre liberali nu le-a picat prea bine când președintele Iohannis din niște rațiuni care țin mai degrabă de oportunitate politică a decis să retrimită pentru rediscutare proiectului noului Cod Fiscal în Parlament.

Unul din cei mai mari susținători ai Codului Fiscal retrimis Parlamentului este prim-vicepreședintele PNL, Ludovic Orban. Șeful Grupului parlamentar liberal din Camera Deputaților e de părere că avem a afec cu un Cod Fiscal bun votat de liberali pentru ceea ce propune și că nu era cazul ca președintele să pedepsească românii doar pentru că șef al Guvernului acum este Victor Ponta.

„Înțeleg îngrijorările președintelui Iohannis. Eu nu cred că trebuie să pedepsești economia românească, societatea românească, pentru faptul că un guvern nu este de încredere și nu prezintă garanții că se încadrează în țintele fiscal-bugetare stabilite și că are capacitatea...Nu poți să pedepsești cetățenii pentru faptul că guvernul nu este bun (...) În ceea ce mă privește pe mine, eu susțin clar și am și declarat public că PNL trebuie să susțină în continuare Codul Fiscal”, a declarat Orban la B1tv.

Liderul deputaților liberali a mai susținut că România ar trebui să negocieze cu UE un deficit bugetar de 2%. „Eu cred că România poate să negocieze un deficit de 2%. Este un deficit care, ținând cont de creșterea economică, este un deficit sustenabil și care poate fi chiar un stimulent”, a afirmat Ludovic Orban.

Prim-vicepreședintele PNL  a punctat faptul că a votat Codul Fiscal pentru că cele mai multe măsuri sunt susținute de liberal.

"Cea mai mare a măsurilor sunt măsuri susţinute de Partidul Naţional Liberal. A fost amendament PNL (n.r. - reducerea TVA de la 20 la 19%), ca de altfel şi celelalte măsuri: renunţarea la supra-acciza pe combustibil, taxa pe construcţiile speciale. Ce e adevărat, ce a introdus PSD în plus faţă de solicitările noastre a fost reducerea impozitului pe dividende pe care în mod evident şi noi am susţinut-o pentru că poate fi un stimulant pentru companiile care încearcă să scoată profitul din ţară, în special pentru multinaţionale sau companiile străine care având un procent  de 5% din dividende poate nu o să se mai străduiască să externalizeze diferite pentru a-şi masca profitul sau pentru a-şi reduce în mod artifical profitul”, a spus Orban.

De asemenea, el a spus că președintele Iohannis a avut suficiente argumente pentru ca considera că Guvernul va transforma Codul Fiscal într-un instrument de relansare economică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.